Kokkola hakee leirintäalueelle uutta yrittäjää suljetulla huutokauppamenettelyllä

Kokkolan kaupunki on jo pidempään tehnyt selväksi, että sillä ei ole intressejä tehdä isompia investointeja Kokkola Campingin alueella. Nyt edessä on isoja muutoksia.

Erkki Ahtiainen aloitti virallisesti vetämään aluetta vuonna 2008. Hänen sopimuksensa päättyy lokakuun viimeinen päivä, ja kaupunki hakee nyt kovalla kiireellä uutta yrittäjää.

– Katsotaan vielä kaupungin kanssa sen mukaan, miten uusi toimija tulee. Pääasia on, ettei tulisi mitään katkosta. Perustavoite on, että uusi toimija olisi tiedossa jo lokakuun alussa. Itselläni on ollut tavoite, ettei enää tarvitsisi tehdä alueella tänä talvena lumitöitä, mutta saa nähdä miten käy, Ahtiainen naurahtaa.

– Kaupunki olisi halunnut jatkaa, mutta päätös on minun. Sanoin sopimuksen irti keväällä. Tuli vain tietynlainen väsyminen, ei siinä sen kummempaa. Tässä on oltu 15 vuotta, ja tehty siinä ajassa 30 vuoden työrupeama, eikä olla enää ihan nuoria poikia. Pitää vaan ymmärtää päästää irti.

– Tänne on viimeksi investoitu kunnolla vuonna 2015. On ollut itselläkin huoli, että ollaan kääntymässä väärään suuntaan, ellei ala oikeasti tapahtua jotain. Toki tämäkin vaikutti päätökseeni.

Kaupunki irtautuu alueesta

Ahtiainen on ollut leirintäalueella kaupungin toiminnallisena vuokralaisena, mutta nyt kaupunki hakee tahoa, joka ostaa kaikki kiinteistöt ja ryhtyy itsenäisesti viemään paikkaa eteenpäin. Uuteen sopimukseen haetaan ilmeisesti 20 vuoden maanvuokrasopimusta.

Kokkola hakee leirintäalueelle uutta yrittäjää suljetulla huutokauppamenettelyllä, jonka ensimmäisessä vaiheessa tarjoaja tekee osallistumisilmoituksen. Sen perusteella valitut osallistujat kutsutaan erikseen suljettuun huutokauppamenettelyyn.

Osallistumisilmoituksessa on esitettävä suunnitelma leirintäalueen liiketoiminnasta, leirintäaluetoiminnan kehittämisestä ja tulevista investoinneista, sekä tarjoajan referenssit ja arvio hankkeen rahoituksesta.

Uuden yrittäjän aloittamista helpottaa se, että kaikki kalusto jää paikalle. Ostamisen jälkeen ihmeempiä alkuinvestointeja ei tarvitse aivan välittömästi tehdä, mutta varsinkin leirintämökit kaipaavat jo nopeasti uusimista.

Haikeutta ja helpotusta

Erkki Ahtiaisen on tarkoitus tämän jälkeen puhaltaa ainakin hetken aikaa, eläkeikään olisi vielä viitisen vuotta.

– Tavoitteena olisi ainakin sitä ennen päästä pikkaisen kevyemmällä. Ehkä jotain projektiluontoisesti. Voin myydä firmani kautta itseäni vaikka päiväksi, viikoksi tai kuukaudeksi jonnekin töihin.

– Tämä on ollut hienoa mutta ei kevyttä aikaa. Tässä on oltu niin kiinni. Kyllähän valtava haikeus tulee, kun asiakaskohtaamiset jää pois. Yksi sykähdyttävä hetki oli vain pari viikkoa sitten, kun meillä oli viimeinen karaokeilta. Kausipaikkalaiset pitivät puheita ja yksi oli kirjoittanut minulle oikein runon.

– Ajankohta luopumiseen tuntuu nyt oikealta. Ja vuonna 1989 olen viimeksi pitänyt työurallani oikean kesäloman, katsotaan josko ensi kesänä sitten.

Kuvat: Kokkolan kaupunki

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *