Leirintäalan keskittyminen jatkuu Ruotsissa

Ruotsalainen First Camp -ketju on jälleen käynyt ostoksilla. Tällä kertaa First Camp osti ison Boden Camping & Bad -leirintäalueen Norrbottenin maakunnasta. Tuorein ostos on jo First Campin 46. leirintäalue.

First Campin lehdistötiedotteessa yrityksen investointijohtaja uhoaa kovan vauhdin jatkuvan ja uusia ostokohteita arvioitavan jatkuvasti. Ketju kirjaa alueillaan vuosittain yli 2,5 miljoonaa yöpymistä, missä osaltaan auttaa oma bonusohjelma asiakkaille.

Yritys on viime vuosina ottanut haltuun hieman myös Tanskaa, ja tuoreimpana tapauksena vasta vuodenvaihteessa First Camp osti Frigård-nimisen leirintäalueen Tanskasta, läheltä Saksan Flensburgia.

Ruotsiin uusi viiden tähden alue

Ruotsissa on viime vuosina ollut tahtoa ja taloudellisia muskeleita panostaa leirintäalueiden laadun parantamiseen. Leirintäalan järjestö SCR Svensk Camping on juuri julkistanut vuoden 2021 leirintäalueiden luokituksensa, jossa arvioidaan 85 kriteerin täyttymistä.

SCR Svensk Campingin noin 200 luokitellun alueen listassa on nyt 16 viiden tähden leirintäaluetta, tuoreimpana täydet tähtensä sai Taalainmaalla sijaitseva Leksand Strand. Viiden tähden alueiden osalta luokitus arvioidaan joka vuosi, muiden osalta joka kolmas vuosi. Myös neljän tähden alueiden määrä on kasvussa. Niitä SCR Svensk Camping listaa nyt 75 kappaletta.