Miltä leirintäalueiden kiinnostavuus näyttää Google-hakujen valossa?

Google Trends -palvelu listaa nimensä mukaisesti trendejä Google-hakujen perusteella. Esimerkiksi hakutermi ”leirintäalue” valottaa muun muassa sitä, milloin ja millaisia hakuja siihen termiin liittyen suomalaiset ovat hakeneet netistä googlaamalla.

Koronavuonna 2020 kiinnostus leirintäalueisiin oli Google-hakujen perusteella koko vuoden tasoon verrattuna varsin vaatimatonta vielä huhtikuun lopulle asti. Toukokuun alussa suomalaiset innostuivat tosissaan hakemaan tietoa leirintäalueista, ja sen jälkeen ”leirintäalue” kirjoitettiin Googlen hakuihin kiihtyvällä tahdilla noin heinäkuun puoliväliin asti. Kesä-heinäkuun vaihteessa oli tosin pieni notkahdus.

Leirintäalueet olivat Google-hakujen perusteella mitattuna kiinnostavuutensa huipulla noin 18. heinäkuuta. Sen jälkeen kiinnostus kääntyi tiukkaan laskuun, joka alkoi tasaantua vasta ihan elokuun lopussa.

Viimeisen 12 kuukauden aikana muita useimmin Googlen hakukenttään kirjoitetut sanaparit leirintäalueelle ovat olleet Kalajoki ja Kuopio. Muita suosittuja hakusanoja ovat olleet muun muassa Hanko, Rastila, Seinäjoki, Porvoo, Rauhalahti ja Rovaniemi.

Jos tarkastellaan sesongin kuumaa jaksoa kesä-elokuuta, tuolloin eniten haettiin Googlella Kuopion, Kolin, Vaasan, Tuurin, Hangon, Juuman, Rastilan, Härmälän ja Hossan leirintäalueita.

Tänä vuonna leirintäalueisiin liittyvien Googlen hakukyselyiden yhteydessä suosiotaan ovat kasvattaneet prosentuaalisesti eniten Koli, Hanko, Manamansalo, Lappeenranta ja Poroholma.