Nissanin konseptitraileri tekee retkeilijästä omavaraisen

Nissan on esittellyt kierrätettyjä sähköautoakkuja hyödyntävän konseptitrailerin, joka tekee telttaleiriytymisestä ylellisempää.

Nissan Leaf -sähköautoa on myyty vuoden 2011 jälkeen yli 350 000 kappaletta, ja autojen ikääntyessä kuluneille akuille on mietitty uutta käyttöä. Viimeisin innovaatio tällä saralla on englantilaisyritys Opusin kanssa valmistunut konseptitraileri, joka hyödyntää kierrätettyjä Leafien akkuja.

Camping and Motorhome Show’ssa Birminghamissa esitellyssä telttakärryssä hyödynnetään Nissan Energy ROAM -tekniikkaa, joka käyttää li-ion kennoja vanhoista sähköautoista. Peräkärryn varustukseen kuuluva voimanlähde tekee leiriytyjästä omavaraisen pitkäksi aikaa esimerkiksi ympäristössä, jossa verkkovirtaa ei ole saatavilla.

Joka säälle suunnitellulla trailerilla on kapasiteettia 700wH:n verran ja maksimiteho 1 kW. Mukana tulee myös 400W:n aurinkopaneeli, jolla voi Nissanin mukaan ladata akut täyteen 2-4 tunnissa. Irrotettavat akut on mahdollista ladata myös suoraan 230V:n pistorasiasta.

Trailerissa on 240V:n pistorasia tavallisille laitteille sekä muun muassa usb-portteja ja hotspot 4G:lle. Tämän lisäksi trailerista löytyy esimerkiksi digitaalinen projektori elokuvia varten, jääkaappi, liesi sekä siirrettävä mikroaaltouuni.

Ilmalla täytettävä teltta nousee pystyyn noin puolessatoista minuutissa.