Ruotsalainen varausalusta Campcation.se tavoittelee isoa siivua Suomen leirintämatkailumarkkinasta

Leirintäpaikkojen varaamisessa siirrytään nyt jättiharppauksilla perinteisistä käytännöistä kohti digitalisaatiota.

Ruotsalainen Campcation.se-varausalusta tekee päättäväisesti tuloaan Suomeen. Sivustolla voi varata paikan matkailuajoneuvolleen jo yli sadasta suomalaisesta leirintäkohteesta. Tukholmalainen startup-yritys on kerännyt taakseen joukon ruotsalaisia sijoittajia ja kertoo olevansa Pohjoismaiden suurin varaussivusto.

Campcationin tuore yhteistyösopimus SF-Caravan ry:n kanssa tietää sitä, että Leirintäoppaaseen tulee varausmahdollisuus Campcation.sen kautta niille leirintäalueille ja matkaparkeille, jotka sellaisen tietojensa yhteyteen haluavat.

Campcationin toimitusjohtaja Johanna Raga Waronen, millainen on yrityksen historia?
– Yrityksen perustivat tammikuussa 2020 kaksi ruotsinsuomalaista ja kaksi ruotsalaista, jotka kokivat, että leirintämatkailun varauskäytännöt olivat kaukana täydellisistä. Asiakkaan puheluihin ja sähköposteihin ei vastattu miehittämättömiltä leirintäalueilta. Myöskään varaustilannetta ei nähnyt mistään, eikä varauksia voinut tehdä verkossa hotellien tapaan. Päätimme tehdä asialle jotain.

Miten Campcationin alkutaival on sujunut?
– Liikkeellelähtö on ollut menestyksekäs. Alusta lanseerattiin kesäkuussa 2020, ja ensimmäinen varaus tuli muutamaa päivää myöhemmin. Puoli vuotta myöhemmin olimme Ruotsin suurin leirintävaraussivusto. Tammikuussa 2022 laajensimme toimintaamme muihin Pohjoismaihin. Noin 15–25 leirintäaluetta liittyy mukaan viikottain, joten vastaanotto on ollut erinomainen niiden keskuudessa. Varausten lisääntyminen kertoo myös kasvavasta suosiosta matkailijoiden puolella.

Mikä erottaa Campcationin muista varaussivustoista?
– Kaikkiin listattuihin leirintäkohteisiin voi tehdä varauksen, ja varaustilanteen sekä tarjolla olevat erilaiset vaihtoehdot näkee selkeästi. Ruotsista, Norjasta, Suomesta ja Tanskasta on listattuna yli 500 kohdetta. Me emme listaa vain tunnettuja leirintäalueita vaan myös pienempiä kohteita, jotka eivät muuten pärjäisi digitaalisessa ympäristössä. Alustamme ansiosta karavaanarin ei enää tarvitse ajaa täyteen varatun leirintäalueen portille turhaan.

Kuinka kiinnostavalta markkinalta Suomi vaikuttaa?
– Suomi on loistava leirintämatkailumarkkina, jossa on paljon vannoutuneita karavaanareita. Ruotsin ja Norjan tapaan näemme suuren tarpeen digitalisaatiolle, ja haluamme olla mukana auttamassa ja innostamassa alaa eteenpäin tässä siirtymävaiheessa.

Kuinka paljon teillä on leirintäkohteita listattuina Suomessa?
– Tällä hetkellä niitä on alustalla yli sata, mutta uusia liittyy mukaan 5-10 joka viikko.

Millaista kasvua tavoittelette Suomessa?
– Olemme jo tässä vaiheessa maan suurin varausalusta, mutta tavoitteemme on laajentua vielä nykyisestä ja kehittää alustaa ja sen kattavuutta yhdessä suomalaisten leirintäalueiden ja karavaanarien kanssa. Odotamme listaavamme 200 leirintäaluetta vuoden loppuun mennessä.

Lue muitakin varausalustoja käsittelevä laajempi uutinen Caravan-lehden uusimmasta numerosta (4/2022).