Suomi Camping oy hankki Kokkolasta neljännen leirintäalueensa

Kokkola Campingia 15 vuotta ansiokkaasti vetänyt Erkki Ahtiainen halusi luopua alueesta, ja sanoi sopimuksen kaupungin kanssa irti viime keväänä. Sopimuksen voimassaolo päättyi lokakuun lopussa, ja siitä asti ja jo sitä ennenkin leirintäalueen jatkumista on yritetty järjestää kuntoon.

Kaupungille kiinnostuksensa aluetta kohtaan ilmaisi neljä tahoa. Niistä kolme valittiin mukaan suljettuun huutokauppaan, jossa oli lopulta kaksi huutajaa – Suomi Camping ja toinen taho.

– Kun huutokauppa pidettiin, me jäimme siinä kakkoseksi. Arviomme mukaan hinta nousi tosi korkeaksi. Viimeisin huuto taisi olla 380 000 euroa. Siinä vaiheessa totesimme, että peli on selvä, ja valitettavasti emme pärjänneet, Suomi Camping oy:n liiketoimintajohtaja Sami Simonen kertoo.

Mutta peli ei ollutkaan selvä

– Olikin käynyt niin, että huutokaupan voittaja ei saanut rahoitusta järjestettyä, tai näin olen ainakin ymmärtänyt. Maaliskuun alussa kaupunki otti yhteyttä ja tiedusteli, olemmeko me vielä kiinnostuneita.

– Sen jälkeen Kokkolan kaupungin kanssa käytiin neuvottelut, joissa saavutettiin sopimus hinnasta ja ehdoista. Leirintäalueesta maksettava summa on 250 000 euroa. Kauppasopimukseen kirjattiin myös sitovaa investointivelvollisuutta alueeseen minimissään 300 000 euroa viidelle vuodelle.

Tekemistä on riittänyt

– Tässä on jouduttu toimimaan tosi ripeästi, kun tuli tällainen yllättävä käänne. Viimeiset viikot on tehty muun muassa sopimuksia: vesi, lämpö, sähkö, varausjärjestelmät, kassat, vakuutukset, siivoukset ja niin edelleen, mutta asiat alkavat olla nyt hyvällä mallilla. Alueen päällikkökin on valittu, ja hän ryhtyy tekemään rekrytointeja.

Kokkolan kaupunginhallituksen hyväksymä kauppa sai lainvoiman 19.4.2024, jolloin kauppakirja allekirjoitettiin, maksu suoritettiin ja Suomi Camping aloitti virallisestikin Kokkola Campingin haltuunoton. Maanvuokrasopimus allekirjoitettiin olemaan voimassa 20 vuotta eli vuoden 2044 loppuun asti.

– Ensimmäinen vuosi tässä menee varmaan vähän opetellessa. Sitten tehdään maankäyttösuunnitelma eli tutkitaan mitä tontille mahtuu, montako caravan-paikkaa, minkälaisia mökkejä. Sen jälkeen ryhdytään tekemään investointipäätöksiä.

Tähtäimessä alueen hyvä ympärivuotinen käyttö

– Alueella on hyvä sijainti ja maine. Meitä kiinnosti alueessa myös hyvän kesäsesongin lisäksi länsirannikolle ja etenkin Kokkolan seudulle suunnitellut ja osin jo käynnissä olevat vihreään siirtymään liittyvät teollisuuden miljardi-investoinnit. Se tarkoittaa, että hiljaisempanakin kautena on aika hyvin liikkeellä työmatkalaisia. Ja koska kaupungin majoituskapasiteetti on kuitenkin suhteellisen pieni, tässä on selkeästi hyviä mahdollisuuksia myös kannattavaan talvikauden toimintaan, Sami Simonen sanoo.

–  Tällaisella aikataululla alueella ei tule vielä ensimmäisenä kesänä isompia muutoksia. Lähdemme siitä, että pidetään vähintään yhtä hyvää tasoa kuin mitä Erkki on siellä pitänyt, ja pidetään alue kunnossa.

Suomi Campingilla on epäilemättä riittänyt ja riittää yhä kiirettä, sillä Kokkola Camping Meripuiston lisäksi samoihin aikoihin uuteen sesonkiin valmistautuu ketjun kolme muutakin aluetta: Tampere Camping Härmälä, Matkailukeskus Rauhalahti Kuopiossa ja Yyteri Resort & Camping Porissa. Sami Simonen sanoo Suomi Campingin keskittyvän nyt hetkeksi näihin neljään alueeseen eikä uusien hankintaan.

Kuva: Kokkolan kaupunki

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *