Uusi sovellus helpottaa matkaparkkien käyttöä – ensimmäinen BestPark Ruotsiin

Matkaparkki.com Oy vastaa matkaparkkien kasvaneeseen kysyntään sovelluksella, jonka avulla on tällä hetkellä mahdollista varata ja maksaa noin 80 matkaparkin käytöstä.

Matkaparkki on karavaanareille tarkoitettu alue, joka on pelkistetyimmillään pelkkä parkkipaikka ilman mitään palveluita.

Matkaparkit saivat viime vuonna julkisuutta, kun Best-Caravan Oy:n perustama BestPark Oy ilmoitti rakentavansa Suomeen ja ulkomaille vuoteen 2024 mennessä peräti 50 uutta matkaparkkia. BestParkin suunnitelmat ovat konkretisoituneet tähän mennessä niin, että Suomessa on tällä hetkellä toiminnassa kuusi ja rakenteilla neljä BestPark-matkaparkkia. Heinäkuun alussa BestPark avasi 68-paikkaisen matkaparkin Ruotsin Haaparantaan.

Matkaparkki.com-verkosto kovassa kasvussa

BestParkin matkaparkkien varaaminen ja maksaminen tapahtuu sovelluksen kautta, ja samalla tavalla toimii tänä vuonna perustettu kempeleläisyritys Matkaparkki.com Oy. Uusi yritys ei kuitenkaan perusta tai omista matkaparkkeja, vaan se tarjoaa alustan, jonka avulla suomalaiset yritykset, yhdistykset, kaupungit ja kunnat sekä yksityishenkilöt voivat tarjota matkaparkkipaikkoja.

Matkaparkki.com vastaa kehittämänsä ja viime vuonna pilotoimansa mobiilisovelluksensa kautta parkkien välityksestä, varauksista ja maksuliikenteestä. Kesäkuun puolivälissä toimintansa aloittaneeseen Matkaparkki.com-verkostoon kuuluu nyt noin 80 matkaparkkia, joissa on yhteensä noin 500 parkkipaikkaa. Kasvussa oleva matkaparkkiverkosto kattaa jo nyt koko Suomen.

Matkaparkki.com:in tavoitteena on kasvattaa matkaparkkiverkosto Suomessa 200 matkaparkkiin tämän kesän aikana, mikä tarkoittaa noin tuhatta yksittäistä parkkia. Lisäksi Valtter Tahkolan ja Elias Poukkulan perustama yhtiö suunnittelee kansainvälistymistä nopealla aikataululla.

Paljon täysin uusia matkaparkkeja

Matkaparkki.com on mobiilisovellus, jonka kautta matkailija voi etsiä, varata sekä maksaa itselleen luvallisen ja turvallisen yöpaikan. Ajatus on, että matkailija voi suodattaa sopivia parkkeja tarvitsemillaan palveluilla sekä haluamaansa ajanhetkeen. Matkailija saa sovelluksen kautta tiedot kohteen palveluista ja varauksen sekä maksun jälkeen voi navigoida kohteeseen yöpymään hänelle varatulle paikalle.

Matkaparkki.com-sovellus on ladattavissa sovelluskaupoista, ja alustalle avatuista matkaparkeista noin 90 prosenttia on täysin uusia parkkeja. Matkaparkkien palvelutaso vaihtelee ja alustalta löytyy parkkeja niin ilman palveluita kuin kattavilla palveluillakin. Parkkien yöpymishintaskaala on 5–30 euroa.

– Parkkeja alustaan on saatu kerättyä hyvin ja meillä on mahtavia paikkoja joka puolella Suomea. Erityisen tyytyväinen olen suomalaisten kylien ja kyläyhdistysten kanssa aloitetusta yhteistyöstä, joka tuo pienillekin paikoille uusia matkailijoita ja tarjoaa matkailijoille hienoja matkailuelämyksiä kotimaassa. Myös kunnat ja kaupungit ovat olleet aktiivisia, ja jatkossa yhä useammassa kunnassa on tarjolla luvallinen yöpaikka karavaanareille hyvällä sijainnilla lähellä palveluita. Se hyödyttää niin matkailijaa, kuin kuntaakin kasvaneen matkailutulon myötä, kertoo yrityksen toimitusjohtaja Valtter Tahkola.

Matkaparkki.com on aloittanut yhteistyön HalpaHallin kanssa, joka tuo lähes kaikkien Suomen HalpaHallien pihaan matkaparkin luvalliseen yöpymiseen. Nämä paikat ovat heinäkuun loppuun saakka ilmaisia Matkaparkki.com-sovelluksen kautta varauksen tehneille yöpyjille.