Viisi vierailemisen arvoista leirintäaluetta karavaanareille

Pohjoismaiden suurimpiin varaosa- ja tarvikemyymäläketjuihin kuuluva Biltema on listannut mielenkiintoisia leirintäalueita, joissa karavaanimatkailija viihtyy yrityksen arvion mukaan hiukan pidempäänkin.

1. Tervo Caravan – luontoihmisen luottopaikka

Matkailuauton nokka kannattaa suunnata kohti Tervoa, sillä karavaanarit valitsivat pohjoissavolaisen Tervo Caravanin vuoden 2020 parhaaksi leirintäalueeksi. Leirintäalue sijaitsee kuutisenkymmentä kilometriä Kuopiosta länteen päin Tervon kunnassa. Pieni, 33-paikkainen Tervo Caravan tunnetaan upeista järvimaisemistaan, joita voi pysähtyä ihailemaan vaikka omasta retkituolista.

Leirintäalueelta löytyy monipuoliset retkeilyreitit ja mainiot kalastusmahdollisuudet. Lapsille ja lapsenmielisille riittää hauskaa puuhaa alueen palloilu- ja leikkikentillä. Leirintäalueen lähellä sijaitsevat Tervamäen ja Haapaniemen näkötornit, joiden korkeuksista on ilo tiirailla savolaisia luontomaisemia. Golfin ystävät viihtyvät taatusti Eerikkala Golfin puistomaisella kentällä, jonka yhdeksän väylää haastavat kokeneemmatkin pelaajat.

2. SF-Caravan Pitkäjärvi – aktiviteetteja moneen makuun

Satakunnan sydämessä Kokemäen Pitkäjärven rannalla sijaitsee leirintäalue, joka jakaa vuoden 2020 parhaan leirintäalueen tittelin Tervo Caravanin kanssa. SF-Caravan Pitkäjärvi tarjoaa matkailuautoilijoille runsaasti kesäisiä harrastusmahdollisuuksia. Miltä kuulostaisi frisbeegolfaus 18-väyläisellä radalla, polkupyöräily upean luonnon keskellä, soutu- tai polkuveneily peilityynellä järvellä, sup-lautailu ystävien kanssa tai kajakkimelonta Pitkäjärven rantaviivaa myöten?

Hiekkaranta suuren hyppytornin kera on myös suosittu ajanviettopaikka niin karavaanarien kuin muidenkin kesälomailijoiden keskuudessa. Lemmikkejäkään ei ole unohdettu leirintäalueella: koirille on oma aitaus ja uimapaikka. Marjastajat ja sienestäjät eivät tule myöskään pettymään, sillä Pitkäjärven alueella on erinomaiset maastot täynnä luonnon antimia. Leirintäalueen vieressä toimii Pitkäjärven vapaa-ajankeskus, jossa järjestetään esimerkiksi erilaisia tapahtumia.

3. Kasnäs Caravan – viikinkikylä ja muita matkailuelämyksiä

Kemiönsaaren eteläpuolella Kasnäsin saarella sijaitseva leirintäalue on myös karavaanarien suosiossa. Eikä mikään ihme, sillä Kasnäs Caravan tarjoaa matkailuajoneuvoilijoille monenmoista tekemistä kuvankauniissa saaristoympäristössä. Kasnäsin vierasvenesatama, luontopolut, pyöräilyreitit, hiekkaranta ja leikkipaikat kutsuvat viettämään unohtumattomia kesäpäiviä.

Leirintäalueen vieressä sijaitsee Sinisimpukan luontokeskus, jossa tutustut koko perheen voimin saariston luontoon sekä pinnan alta että päältä. Evästä kannattaa pakata tarpeeksi reppuun, jotta energiaa piisaa viereisiltä rantakallioilta löytyvän geologisen luontopolun kiertämiseen. Historiahirmuille löytyy ihmeteltävää Rosalan Viikinkikeskuksessa, jonne pääsee vesiteitse Kasnäs Caravanin kupeesta. Tulo- tai paluumatkalla matkailuautolla kannattaa vielä kurvata Taalintehtaan ruukkimiljööseen, jossa riittää ihasteltavaa.

4. Rastila Camping – kaupunki ja luonto samalla kertaa

Rastila Camping sijaitsee Itä-Helsingissä Vuosaaren merimaisemissa. Aktiviteetteja haluavalle on tarjolla esimerkiksi golfaamista, vesiliikuntaa tai kulttuuria. Luonnon rauhasta voi nauttia merellisessä ympäristössä ulkoillen. Leirintäalueella on matkailuajoneuvopaikkojen lisäksi mökkejä, telttapaikkoja, saunoja ja kokoustiloja. Lapset pääsevät leikkimään niin ulko- kuin sisätiloissakin.

Leirintäalue on harvinaislaatuinen siinä mielessä, että metroasema sijaitsee vain 50 metrin päässä. Matkalla voi siis helposti tutustu kaupungin vilskeeseen ja nähtävyyksiin. Hyvien kulkuyhteyksien ansiosta voit vaikka piipahtaa Suomenlinnaan, jonka kiehtova historia ulottuu aina vuoteen 1748. Tai kenties haluat tutustua Korkeasaaren ihastuttaviin eläimiin. Vauhtihirmuille löytyy jos jonkinmoisia laitteita Linnanmäen huvipuistosta.

5. Harrinivan Lomakeskus – rekikoiria ja koskenlaskua

Harrinivan Lomakeskus sijaitsee Muoniossa, Suomen ja Ruotsin välisen rajajoen rannassa. Tunturi-Lapin sydämessä sykkii ainutlaatuinen pohjoisen taika, joka lumoaa kenet vaan. Harrinivan koiratarha on yksi Euroopan suurimmista, ja siellä voi tutustua rekikoirien elämään. Seikkailunnälkäiset pääsevät kokemaan Muonionjoen komeat kuohut. Koskenlaskua voi kokeilla turvallisesti vaikka koko perhe.

Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa ja sen ympäristössä on yli 500 kilometriä kesäreittejä, joten tutustuminen Lapin kauniiseen kesäluontoon onnistuu helposti. Voit myös poiketa lomakeskuksen lähellä sijaitsevalla porotilalla tai tehdä kanoottiretken Torassiepissä, jossa pääset nauttimaan luonnon rauhasta ja puhtaudesta. Yöpyminen lomakeskuksessa onnistuu omassa matkailuajoneuvossa caravan-alueella, mutta majoittua voi myös viihtyisässä hirsi- tai saunamökissä.

Keskustelu

  1. Eija Hiilasvirta

    Vuokatin SFC-Kattivankkuri on ehdoton suosikki. Siellä pitää käydä joka kesä. Mukavankokoinen ja rauhallinen alue. Hyvät retkeilyreitit lähtevät ihan leirintäalueen pihasta.

    Kommentoitu 0 kertaa

Kommentointi on suljettu.