Kesänopeuksiin siirtyminen käynnistyy porrastetusti

Talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoitukset poistetaan maanteiltä porrastetusti 3.4.2024 alkaen. Jokainen ely-keskus päättää tarkemman ajankohdan paikallisten sää- ja keliolosuhteiden mukaan. Koko maassa on määrä palata kesäkauden nopeusrajoituksiin viimeistään viikon 17 loppuun mennessä.

Kesänopeuksiin on mahdollista siirtyä keskiviikosta 3.4. alkaen Uudenmaan, Kaakkois-Suomen, Varsinais-Suomen, Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Etelä-Pohjanmaan ely-keskusten maanteillä ja Etelä-Savon maakunnassa.

Pohjois-Savon (paitsi Etelä-Savon alue), Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin ELY-keskusten maanteillä siirtyminen kesänopeuksiin voidaan aloittaa keskiviikkona 10.4.

E18-moottoritiellä välillä Turku–Vaalimaa siirtymäajan nopeusrajoitukset otettiin käyttöön jo 25.3., ja erittäin hyvissä keliolosuhteissa valoisaan aikaan nopeusrajoitus on voinut jo ajoittain olla 120 km/h.

– Talven jäljiltä joillakin teillä voi olla päällysteessä halkeamia tai muita vaurioita. Mikäli tieosuuden vauriot ovat erityisen hankalat, voidaan talvikauden alennetut nopeusrajoitukset joutua jättämään turvallisuussyistä voimaan, kunnes päällyste saadaan kelien kuivumisen myötä korjattua, sanoo tiedotteessa tieliikenteen ohjauksen asiantuntija Tuomas Österman Väylävirastosta.

Väylävirasto muistuttaa, että kesänopeuksiin siirtymisestä huolimatta turvallinen ajaminen edellyttää usein alempia nopeuksia kuin liikennemerkki sallisi. Ja nastoja saa käyttää maaliskuun loppuun saakka ja vielä senkin jälkeen, jos sää tai keli sitä edellyttävät.

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *