Suomalaiset ottavat talvisen tieturvallisuuden tosissaan – ainakin renkaiden suhteen

Huonokuntoisilla renkailla talvikuukausina ajoi vain 4 prosenttia ajoneuvoista.

Suomalaisten talviturvallisuus on hyvällä tolalla renkaiden kunnon suhteen: marraskuusta 2018 maaliskuuhun 2019 välisellä ajalla mitatuista ajoneuvoista jopa 77 % on varustettu hyväkuntoisilla renkailla SnapSkan-palvelun tulosten perusteella.

Tulos poikkeaa kesäajan tuloksista, sillä toukokuusta syyskuuhun 2019 mitatuissa ajoneuvoissa hyväkuntoisten renkaiden osuus oli vain 56 %. Vastaavasti huonokuntoisilla renkailla talvikuukausina ajoi vain 4 % ajoneuvoista. Kesällä huonossa kunnossa oli jopa 12 % mitattujen ajoneuvojen renkaista. Yhteensä marraskuun 2018 ja syyskuun 2019 välisenä aikana mitattiin lähes 650 000 ajoneuvon renkaat.

Nokian Renkaiden kehittämä SnapSkan on maksuton digitaalinen palvelu, joka kertoo autoilijoille heidän renkaidensa kunnon mittaamalla urasyvyyden. Mittapisteitä on parkkihalleissa pääkaupunkiseudulla, Tampereella, Turussa ja Oulussa sekä useissa Vianor-palvelupisteissä läpi Suomen.

Miten se toimii?

SnapSkan koostuu yliajo- tai käsiskannerista, joka mittaa renkaiden urasyvyyden sekä digitaalisesta palvelusta, joka lähettää rengasraportin rekisteröityneen asiakkaan älylaitteeseen. SnapSkan-palvelu aktivoidaan syöttämällä rekisterinumero osoitteessa www.snapskan.fi.

Palvelu mittaa kaikkien henkilöautojen ja kaikkien rengasvalmistajien renkaat ja on maksuton. SnapSkan esiteltiin vuoden 2016 lopulla, ja toukokuussa 2019 se saavutti jo miljoonan mitatun ajoneuvon rajapyykin.

Kun autoilija rekisteröitymisen jälkeen ajaa SnapSkan-mittauspisteen yli tai käy Vianorissa mittauttamassa renkaansa, hän saa automaattisesti raportin renkaiden kunnosta omaan älylaitteeseensa.

Lähde: Nokian Renkaat