Juhlavuottaan viettävän Perämeren kansallispuiston retkeilyrakenteita kunnostetaan

Peräpohjolan merellinen kansallispuisto viettää tänä vuonna 30-vuotissyntymäpäiviään.  Juhlavuoteen sopii hyvin, että Metsähallitus ryhtyy kunnostamaan retkeilyrakenteita kansallispuistossa, mutta myös Oulun seudun lähisaarissa.

Kansallispuisto-opasteita lisätään ja uusitaan Kemin ja Tornion alueella. Uudet kansallispuiston maantieopasteet johtavat kaupunkien satamiin. Kemin sisäsatamaan ja Ajokseen ja Torniossa Leton veneilykeskukseen sekä Puotikarin satamaan uusitaan kansallispuistosta kertovat infotaulut.

Tornion kaupunginjohtaja Timo Nousiainen sanoo tiedotteessa Perämeren kansallispuiston olevan piilotettu helmi, mikä on päätetty tuoda kestävästi esille matkailun kehittämisessä. Tornion ja Ruotsin Haaparannan yhteisenä merellisen matkailun visiona on yhdistää kahden maan kansallispuiston mahdollisuudet. Tornio viettää tänä vuonna 400-vuotisjuhliaan.

Myös Oulun seudun lähisaarissa kunnostetaan ja rakennetaan

Perämeren kansallispuiston alueella työlistalle kuuluu tänä kesänä muun muassa Pensaskarin laiturin kulkurampin uusiminen. Perinnemaisemia raivataan Pensaskarissa ja Iso-Huiturissa. Lisäksi lampaat urakoivat luonnonhoitotöissä useassa paikassa.

Vuonna 2021 päivitetään myös Perämeren kansallispuiston, Perämeren saarien ja Iin Röytän hoito- ja käyttösuunnitelma.

Perämeren kansallispuiston lisäksi Metsähallitus kunnostaa ja rakentaa retkeilyrakenteita kansallispuiston ja Oulun välimaastossa sijaitsevissa saarissa.

Härkäleton suojasataman laiturin kulkuramppi uusitaan. Kropsussa Metsähallituksen työlistalla on laiturin korjaus, kulkurampin uusiminen sekä taukotuvan rakentaminen. Myös Hietakallaan sekä Iin Röyttään aletaan rakentamaan uutta taukotupaa. Tupien on tarkoitus palvella saarien ympärivuotista virkistyskäyttöä.

Oulun seudun saarikohteiden (Kropsu, Röyttä, Hietakalla, Härkäletto, Ryöskärinkalla) rakennusurakoiden sekä tulevien vuosien huollon ja ylläpidon kilpailutus on parhaillaan käynnissä.

Lähde: Metsähallitus