Merenkurkun maailmanperintöalueen esittelyyn valmistui uusi opastusrakennus

Merenkurkun alueesta kertova opastus- ja inforakennus on valmistunut Svedjehamniin osana Björkö-Panike-vaellusreitin kehittämistä.

50-neliömetrisessä rakennuksessa tarjotaan tietoa Merenkurkun maailmanperintöalueesta, alueen retkeilyreiteistä, retkietiketistä, Björköbyn kylästä ja Björkö-Panike-vaellusreitin saaristo-osuudelle pääsemisestä. Metsähallitus valmistelee parhaillaan tauluja ja tekstejä uuteen inforakennukseen, jonka sivuun on tullut myös jätekatos.

Perinteistä venevajaa mukaileva rakennus on toteutettu siten, että se kunnioittaa alueen kulttuurihistoriallista arvoa ja perinnerakentamista.

– Bodvattnet runt -reitti on alueen suosituimpia retkeilyreittejä, ja sinne on toivottu lisää levähdyspaikkoja. Tänä kesänä rengasreitti on varustettu lisäpenkillä ja kahdella uudella pöytäpenkillä, joista toinen on esteetön ja sijaitsee esteettömän polkuverkoston varrella. Maastoon on rakennettu uudet infotaulut ja silhuetit, jotka kertovat rannan sukkessiosta ja maankohoamisen aikajanasta, sanoo tiedotteessa projektipäällikkö Jonna Hagström Metsähallituksesta.

Björkö-Panike-vaellusreitin suunnittelu viimeistellään syksyllä. Maastossa tullaan ensi kesän aikana näkemään suurimmat muutokset, kuten vesistön ylitys, uudet rengasreitit ja uudet taukopaikat.

Björkö–Panike-kehityshankkeessa on uuden inforakennuksen lisäksi jo toteutettu esteettömän polkuverkoston pidennys Bodvattnetin rengasreitillä sekä uusi esteetön polkusilta/ kalojenkatselulava Märaryggeniin.

Kuvat: Tuija Warén/Metsähallitus