Merenkurkun retkeily- ja vaellusreitit uudistuivat – maailmanperintökohde avautuu vaeltajille aiempaa monipuolisemmin

Björkö-Paniken-vaellusreitin uudistuksen jälkeen yli 20 kilometrin reittikokonaisuudelle on avattu kesän aikana kaksi täysin uutta luontopolkua ja kaksi taukopaikkaa. Koko reitistölle on uusittu pitkospuita, viitoitukset ja polkumerkit. Esteettömiä palveluita on lisätty uudella esteettömällä reitinosalla, luontolavalla ja esteettömällä näköalapisteellä.

– On ollut todella hienoa nähdä nyt työn tuloksia ja miten paljon uutta maastoon on saatu kesän aikana. Uudistunut reitti yhdistettynä venekuljetukseen tarjoaa ainutlaatuisen elämyksen retkeilijälle.  Olemme työllistäneet myös monta eri urakoitsijaa alueelta, sanoo tiedotteessa projektipäällikkö Jonna Hagström Metsähallituksesta.

Stora Segelsörenin ja Rotörskatanin uudet taukopaikat sekä Paniken uuden reitin varrelle tuleva näköalaterassi ja pysäköintialueen laajennus ovat valmistuneet. Molemmilla taukopaikoilla on tulisijat, penkkejä ja/tai pöytiä, puuvarasto ja huussi.

Infokatoksessa on lapsiystävällistä taidetta. Teemana on maankohoaminen. Iso karttakuva esittelee Merenkurkun edustalla olevaa saaristoa.

– Uudet karttataulut ovat valmiita, mutta ne viedään maastoon esille vasta, kun kaikki kartalla näkyvät elementit ovat valmistuneet. Uudet polut Långgrundissa ja Panikessa on kuitenkin jo avattu ja merkattuina oransseilla ja sinisillä polkumerkeillä, joten toivotamme ihmiset jo nyt tervetulleiksi testaamaan. 

Korsbådafjärdenin vesistön ylitykseen toteutettavan sähköllä toimivan vaijerilossin valmistumisen aikataulu on siirtynyt eteenpäin.

Kuvat: Metsähallitus/Outi Ala-Härkönen

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *