Oulangan luontokeskus laitetaan kiinni kevään ajaksi

Metsähallituksen Luontopalvelut sulkee Kuusamossa sijaitsevan Oulangan luontokeskuksen kevään ajaksi 29.2.2024 alkaen. Viikoilla 8 ja 9 luontokeskus on kuitenkin avoinna tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 10–15. 

Luontokeskuksen pysäköintipaikkaa ja käymälöitä ylläpidetään keväälläkin luontokeskuksen ollessa kiinni. Luontokeskukselta lähtevä reitti Kiutakönkäälle on käytössä tavalliseen tapaan. Samoin Pieni Karhunkierros ja Valtavaaran talvireitti lähellä Rukan matkailukeskusta ovat talviretkeilijöiden käytössä.

Valtion säästöt alkavat näkyä kansallispuistoissa

– Tavoitteena on saada luontokeskus auki vilkkaalle kesäkaudelle, jolloin myös luontokeskuksessa sijaitseva ravintolakin on auki, sanoo tiedotteessa palveluomistaja Katja Heikkinen Metsähallituksen Luontopalveluista

– Luontopalvelujen toimintaan kohdistuvien säästöjen takia joudumme aiempaa tarkemmin miettimään, mikä tarjoamamme palvelu on ensisijaista. Oulangan kansallispuistossa tärkein ylläpidettävä palvelu ovat upeat reitit, joiden takia retkeilijät alueelle tulevat.

Tietoa Oulangan kansallispuistossa retkeilemisestä saa luontokeskuksen sulkeuduttua luontoon.fi-palvelun kautta, puhelimella ja sähköpostilla. Viime vuonna Oulangan kansallispuistossa oli käyntejä yhteensä 175 900.

Lähde: Metsähallitus; Kuva: Minna Koramo

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *