Oulussa sijaitsevan Sanginjoen luonnonsuojelualueen palvelut paranevat, alueelle tulee myös esteetön luontopolku

Sanginjoen luonnonsuojelualueen kehittämiseen on varattu eduskunnan ensi vuoden budjetissa 1,9 miljoonan euron rahoitus. Oulun seudun matkailua tukevat rahat käytetään reittien, taukopaikkojen ja muiden palveluiden parantamiseen.

Rahoituspäätöksen myötä Sanginjoen kehittäminen pääsee etenemään vauhdilla. Yksi merkittävä asia on palvelujen esteettömyys. Se palvelee myös ikääntyvää väestöä ja kokemattomia luonnossa liikkujia. Rahoituksen avulla päästään toteuttamaan uusi esteetön luontopolku, jonka suunnittelu on nyt käynnissä.

– Sanginjoesta halutaan tehdä yhdenvertaisuuden mallikohde, ja esteetön luontopolku taukopaikkarakenteineen liittyy siihen saumattomasti. Suunnitelmiin on saatu arvokasta palautetta Paralympiakomitealta. Polulla huomioidaan yhdenvertaisuus ja saavutettavuus monipuolisesti, sanoo tiedotteessa Metsähallituksen Luontopalvelujen erikoissuunnittelija Ulla Matturi.

Sanginjoen tuleva esteetön luontopolku esittelee alueen luontoa toiminnallisissa pisteissä. Polku alkaa Loppulan pysäköintialueelta kaarrellen Sanginjokivartta pitkin esteettömälle taukopaikalle. Kokonaisuudessaan uuden Loppulan kierroksen pituus on 4,1 kilometriä, josta 800 metriä on esteetöntä osuutta. Alueella on useita muitakin 2–10 kilometrin retkeilyreittejä.

Lähde: Metsähallitus