Päivitettyä tietoa kansallispuistoihin suuntaaville

Karttakeskus on uudistanut ”Kansallispuistot tutuiksi Suomi” -kirjansa. Mukana ovat nyt kaikki Suomen 41 kansallispuistoa ja viisi valtion retkeilyaluetta. Uutena puistona mukana on vasta perustettu Sallan kansallispuisto, jonka tunnelmaa ja reittejä esitellään tekstein, kuvin ja kartoin.

Kaikkien kansallispuistojen ja retkeilyalueiden tiedot on päivitetty vastaamaan vuoden 2022 tietoja. Retkeilyalueista mukana ovat Evo, Iso-Syöte, Ruunaa, Oulujärvi ja Kylmäluoma.

Kirja antaa tietoa puistojen ja retkeilyalueiden luonnosta ja historiasta sekä retkeilyreiteistä. Yleiskartat jokaisesta alueesta helpottavat omien luontoseikkailujen suunnittelua.

352-sivuiseen kirjaan on uutena sisältönä myös koottu vinkkilistoja avuksi retkien suunnitteluun. Suositukset helpottavat uusien retkeilykokemuksien ja luontoelämysten löytämistä kansallispuistoista.

Teoksen toinen kirjoittaja, Pepe Forsberg, muistuttaa kansallispuistojen olevan hyviä käyntikohteita vuodenajasta riippumatta, ja kirjasta saa vastauksia kysymyksiin minne, milloin ja miksi kansallispuistoihin kannattaa suunnata.