Petkeljärven kansallispuiston retkeilykeskus herää vappupäivänä

Viime vuonna Petkeljärvellä Ilomantsissa uusittiin pitkoksia ja Petraniemessä rakennettiin lisää pysäköintipaikkoja matkailuajoneuvoille. Tänä vuonna Petkeljärvellä ja Putkelanharjulla korjataan taukopaikkojen rakenteita ja uusitaan maasto-opasteita ja liikennemerkkejä.

Kansallispuiston sydämessä sijaitseva retkeilykeskus avaa ovensa heti toukokuun alussa. Kahvila on toukokuussa avoinna lauantaisin ja sunnuntaisin kello 11–18. Leirintäalue avautuu 14.5. lumitilanteen salliessa. Retkeilykeskuksessa voi muun muassa majoittua, ruokailla ja saunoa.

– Retkeilykeskuksen päärakennuksesta löytyy 11 majoitushuonetta, joissa on yhteensä 48 vuodepaikkaa. Huoneissa on kerrossängyt. Vessat, suihkut ja keittiö sijaitsevat käytävällä. Petkeljärven retkeilykeskuksen alueella on 7 sähköistettyä matkailuauto ja -vaunupaikkaa ja reilusti tilaa teltoille. Vessat, suihkut ja retkikeittiö ovat käytettävissä lokakuun loppuun saakka säiden niin salliessa. Lisäksi vuokraamme puistonvartijan majaa, kertoo Metsähallituksen tiedotteessa retkeilykeskuksen yrittäjä Nina Tähti.

Petkeljärven kansallispuiston retkeilyreitit kulkevat vaihtelevassa harjumaastossa ja järvimaisemissa. Kansallispuiston suosituin reitti on 6,5 kilometrin mittainen Kuikan Kierros. Puisto tarjoaa hyviä mahdollisuuksia melontaan ja maastopyöräilyyn. Kansallispuistossa on myös osittain entisöityjä toisen maailmansodan aikaisia taistelurakenteita.

Kuvat: Johanna Kokkola/Metsähallitus