Pohjois-Suomen teillä liikkuville tehtiin retkeilykohteisiin vievä vinkkikirja

Uutuuskirja ”Pohjoisen teillä – Autoilijan retkikohteet Pohjois-Suomessa” tarjoilee reittiohjeita ja elämysvinkkejä, jotka vievät tunturien huipuille, pitkospuille, koskien kuohuille ja muiden luontonähtävyyksien ääreen.

Kohteiden joukossa on luontopolkuja ja muita lyhyitä retkeilyreittejä, yksittäisiä kohteita ja kokonaisia kansallispuistoja, joiden sisältä vinkataan sopivimpia kohteita lyhyelle retkelle.

Teoksen kirjoittaja Pepe Forsberg on kiertänyt Suomea matkailuautolla ja henkilöautolla tuhansia kilometrejä ja tutustunut satoihin retkeilykohteisiin.

– Matkailuautolla liikkuminen on mukavan rentoa lomanviettoa. Toisinaan on kuitenkin vaikea löytää luontokohteita, joiden lähelle pääsisi isommallakin autolla tai löytyisi jopa palveluita karavaanareille. Päätin koota kirjaan nimenomaan tällaisia kohteita ja uskonkin, että kirjasta on iloa monelle kotimaassa matkailevalle, Forsberg sanoo tiedotteessa.

160-sivuinen kirja etenee pääteiden mukaan ja omissa luvuissaan esitellään Viitostien, Nelostien sekä Revontulten tien varsien retkeilypaikat. Noin 19 euroa maksavassa kirjassa on kartat jokaisesta kohteesta helpottamassa löytämistä perille.

Lähde ja kuvat: Karttakeskus