Retkeilykirja tarjoaa kannustusta ja opastusta lapsiperheretkeilyyn

Susanna Ylisen Lapsiperheen retkiopas – Päiväretkistä pitkiin vaelluksiin -kirjassa tehdään selväksi, että vauvat ja lapset voivat olla mainiota retkeilyseuraa. Lasten kanssa onnistuvat muun muassa päiväretket, vaellukset, hiihtovaellukset kuin pitkät pyöräretketkin.

Karttakeskuksen julkaisemassa 192-sivuisessa kirjassa käsitellään erilaiset retket, vuodenajat, eri-ikäiset lapset, retkille valmistautuminen, varusteet, turvallisuus, hygienia sekä ruoka ja juoma retkillä. Retkipäiväkirjat kertovat onnistumisista ja myös vastoinkäymisistä.

Kirjan kirjoittaja itse ei ole aina ollut retkeilijä, mutta yritysten ja kokeilujen kautta perheen päiväretket ovat laajentuneet pitkiksi seikkailuiksi, joista on ammennettu kokemuksia kirjaan. Ylinen mainitsee tiedotteessa omaksi supervoimakseen rohkeuden yrittää ja uskalluksen myös kääntyä tarvittaessa takaisin.

Opas pyrkii murtamaan ennakkoluuloja lapsiperhe-elosta kertoen unelmien toteuttamisesta ja uskalluksesta elää sitä oman perheen näköistä elämää.

Lähde: Karttakeskus

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *