Retkeilyopas uusia elämyksiä kotimaan luontokohteista etsiville

”Retkipaikka Elämysseikkailijan opas” -niminen Tapio Karttakeskuksen julkaisema kirja esittelee valikoiman elämyksellisiä matkailukohteita, kuten aktiviteettikohteita, rentoutujan paikkoja sekä glamping eli glamour camping -majoituskohteita.

191-sivuinen kirja antaa inspiraatioita omien retkien suunnitteluun. Kohteita on eri puolilta Suomea, ja kaikki teokseen valitut elämykset ovat luontoa kunnioittavia ja vastuullisia vaihtoehtoja.

Elämysseikkailijan oppaaseen on kerätty myös elämyksellisiä yöpymismahdollisuuksia, kuten puuteltta, niliaitta, oma erakkosaari ja korsu. Mukaan on valittu sekä maksutonta omatoimista luonnonilmiöistä nauttimista että luksusmajoituksia ja erityisiä elämyspalveluita.

– Kirjassa on huomioitu kaikenlaiset luonnosta nauttivat retkeilijät; niin hurjapäät, nautiskelijat, lasten kanssa liikkuvat, budjettimatkailijat, vesipedot kuin valkoisia lakanoita etsivätkin, sanoo tiedotteessa teoksen päätoimittaja Karoliina Kaski.

Artikkelit ovat kirjoittaneet Retkipaikka-yhteisön jäsenet, jotka vinkkaavat sopivat vuodenajat, varusteet ja muut tarvittavat tiedot kohteista. Kohteiden löytämistä helpottavat kirjassa olevat kartat.