Rokuan ja Hiidenportin kansallispuistojen sekä Oulujokilaakson reittejä ja taukopaikkoja parannellaan

Tänä kesänä Rokuan kansallispuistossa polkuja linjataan osin uusiksi, viitoitukset uusitaan ja polkupohjia kestävöitetään sorastuksilla. Lianjärven ja Syväjärven väliselle kannakselle rakennetaan uusi päivätupa, ja muita taukopaikkoja kunnostetaan.

Kansallispuiston laajennusosaan tehdään uusi Syvyydenkierros-päiväreitti, joka osin mukailee poistuvaa Rokuansydän-reittiä. Myös Kaloripolku poistuu.

Uutta on tiedossa myös maastopyöräilijöille. Puiston pohjoisosaan tehdään uusia reittiyhteyksiä, lisäksi avataan uudet yhteydet Pookivaaran ja Pitkäjärven välille sekä Pookin pysäköintipaikalta reitit Rokuanhoviin ja Saariselle.

Jokivarsilla kunnostetaan pitkospuita ja taukopaikkoja

Rakennustöitä tehdään myös muualla Rokua Geoparkin alueella. Oulujokivarren Tervareitistöllä ehostetaan taukopaikkoja Muhoksen ja Oulun rajalta Rokuanvaaralle saakka. Utaselle Oulujoen äärelle rakennetaan uusi kota. Tervareitistöllä uusitaan pitkospuita useiden kilometrien matkalta.

Vaalan Tervajoen ja Kutujoen varressa on useita taukopaikkoja, joissa kunnostetaan rakenteita, nuotiopaikkoja, siltoja ja veneenlaskuluiskia. Tervajoki ja Kutujoki ovat yhteydessä toisiinsa Otermajärven kautta ja vesistöt mahdollistavat melontaretken Oulujoelta Puolangan rajalle asti.

Hiidenportin kansallispuiston palvelut paranevat

Sotkamossa sijaitsevan Hiidenportin kansallispuiston päälähtöpisteeseen, Palolammen opastuspaikkaan rakennetaan loppukesällä valmistuva uusi esteetön käymälä sekä tulisija. Hiidenkierroksen retkeilyreitin vanhoja pitkospuita uusitaan.

Kesäkuun alussa alkavissa töissä uusitaan Palolammen lähtöpisteelle ohjaavia tienvarsiopasteita. Samalla aloitetaan uusien pitkospuiden rakentaminen Hiidenkierrokselle Palolammen ja Porttilammen laavun väliselle osuudelle.

Jo viime kesänä Hiidenportin kansallispuistossa uusittiin Urpovaaran pitkokset ja rakennettiin uudet metallirappuset suositun rotkolaakson ylityspaikalle. Uusissa rappusissa on myös koirien tassujen kannalta kulkua helpottava kuminen luiska. Kuva: Sini Salmirinne/ Metsähallitus

Lähde: Metsähallitus