Ruunaan retkeilyalue heräilee kesäkauteen

Erittäin suositulla Ruunaan retkeilyalueella Lieksassa parannellaan laajasti palvelurakenteita kuluvan vuoden aikana projektirahoituksen turvin.

– Maastossa tapahtuu projektin myötä paljon. Heti toukokuun alusta aloitellaan Neitijoen sillan korjaamista, sanoo tiedotteessa Ruunaan kehittämishankkeen projektipäällikkö Anne Kekkonen Metsähallituksesta.

Neitijoen silta on käytössä myös toukokuun puoliväliin jatkuvien korjaustöiden ajan. Toukokuun puolivälistä kuun lopulle on vuorossa Tetripuron sillan korjaus, ja toukokuun lopulta heinäkuun puoleenväliin puolestaan uusitaan pitkospuita Saunalahden ja Onkisuon välillä.

– Tetripuron sillan korjaustyön ajaksi reitille tehdään varatie. Pitkostyömaiden kohdalla sen sijaan kulkeminen reitillä onnistuu uusimisen aikanakin.

Myöhemmin kesällä, heinäkuun puolivälistä alkaen retkeilyalueen taukopaikkoja aletaan korjata yksi kerrallaan. Ruunaan retkeilyalueella on merkittyjä retkeilypolkuja yhteensä noin 50 kilometriä. Tulentekopaikkoja, joiden yhteydessä myös leiriytyminen on sallittua, on lähes 30.

Retkeilykeskus on alueen sydän

2.5.2023 alkaen avoinna oleva, Ruunaan Neitikosken kupeessa sijaitseva retkeilykeskus tarjoaa majoitus- ja ravintolapalveluita sekä aktiviteetteja, kuten melontaa, koskenlaskua ja kalastusta. Kesällä retkeilykeskuksen alueella on erilaisia tapahtumia.

Keskuksessa on valmistauduttu uuteen kauteen huoltorakennuksen remontilla.

– Olemme rakentaneet telttailijoille ja matkailuautoilijoille uudet huoltorakennukset, joissa on huomioitu myös esteettömyys: uudet, esteettömät wc- ja peseytymistilat ovat luontevaa jatkumoa Neitikosken reitin esteettömyydelle, sanoo retkikeskuksen yrittäjä Jari Ihalainen.

Ruunaan retkikeskuksessa on karavaanareille 30 sähköpaikkaa, lisäksi ilman sähköä olevia paikkoja on 20 kappaletta.

Kuvat: Metsähallitus/Ismo Pekkarinen