Talviretkeilystä Rokuan kansallispuistossa tuli aiempaa helpompaa

Metsähallituksen Luontopalvelut ja alueen kunnat panostavat Pohjois-Pohjanmaalla sijaitsevan Rokuan kansallispuiston talviaikaiseen saavutettavuuteen uudella talvireitillä ja parkkipaikkojen aurauksella.

Rokualla on jo ennestään hyvä latuverkosto, ja talvireitti täydentää alueen talviretkeilymahdollisuuksia. Talvireitti kulkee nauhareittinä Pookivaaran ja Pitkäjärven pysäköintialueiden välillä. Reitti soveltuu etenkin lumikenkäilyyn, mutta myös hiihtoon. Reitin pituus pysäköintialueelta toiselle on noin 3,5 kilometriä.

Rokuan talvireitillä molemmilta pysäköintialueilta on lähimmille taukopaikoille alle kilometrin matka. Eniten reitin annista saa irti, mikäli tutustuu sekä Pookivaaran että Pitkäjärven maisemiin, aloittaapa retkensä kummasta päästä tahansa. Reitti on vaativuudeltaan helppo ja sen vaativimmat osuudet ovat molemmista suunnista kuljettuna nousut Pookivaaraan. Reitin pohja ajetaan moottorikelkalla.

Reitille voi lähteä Pookivaaran pysäköintialueelta ja hiihtolomaviikoilta lähtien myös Pitkäjärven pysäköintialueelta. Aurausta ja talvireitin avaamista ei välttämättä tehdä päivittäin. Auraamista jatketaan kelirikkoaikaan saakka.

Talvireitin ylläpito aloitetaan, kun lunta on riittävästi. Reitin avaamisesta tiedotetaan Rokuan kansallispuiston Facebook-sivulla ja osoitteessa luontoon.fi/rokua.

Uusi vuokratupa

Tänä syksynä kansallispuistoon avattiin myös uusi vuokratupa Pookin pirtti, joka sijaitsee kansallispuiston korkeimmalla kohdalla, Pookivaaralla. Tuvan voi varata Eräluvat-verkkokaupasta. Yhden vuokravuorokauden hinta on 75 euroa.

6–8 henkilöä majoittava Pookin pirtti on entinen suojeluskunnan hiihtomaja. Kuva: Ismo Lampi / Metsähallitus

Pookivaaralla on jo entuudestaan ollut autiotupa sekä päivätupa, jotka ovat kaikkien retkeilijöiden lyhytaikaisessa käytössä ilman maksua.

Lähde: Metsähallitus