Viikonlopun vaellukselle tai päiväretkelle – kirja vie 80 kohteen poluille

Puumalan Norppapolulle, Nåtön lehtopolulle, Sallaan Ruuhitunturin kierrokselle… Tuomo Kesäläisen kirjoittamassa Suomen upeimmat patikointipolut -oppaassa esitellään 80 päiväretkeä tai viikonlopun kierrosta kotimaan komeissa maisemissa.

160-sivuisen kirjan reittien pituudet vaihtelevat kilometrin esteettömästä luontopolusta reilun parinkymmenen kilometrin patikkamatkaan. Joka polusta on esittelytekstit, kuvat ja kartat helpottamassa retken suunnittelua.

Kaikki reitit ovat maastoon merkittyjä retkeilyreittejä. Polut kiertelevät metsiä, rantoja, harjuja, jokivarsia, lehtoja, tuntureita ja soita ja tekevät retkelle lähtemisestä ja luontoon tutustumisesta helppoa. Oppaassa huomioidaan myös eri vuodenaikoina retkeily.

– Kohteiden monipuolisuus on parasta tässä kirjassa. Erilaisia luontotyyppejä on mukana valtavasti, lisäksi reitit ovat pituudeltaan ja vaativuudeltaan erilaisia. Mukana on myös esteettömiä reittejä, Kesäläinen sanoo Karttakeskuksen tiedotteessa.

– Upean luonnon lisäksi parasta retkellä ovat tietysti hyvät eväät. Melkein kaikkien kirjan reittien varsilla onkin tulentekopaikkoja, ja ne on myös merkitty kirjan kartoille.

Ölökyn ähkäsy, Suomussalmi. Kuva: Tuomo Kesäläinen