Affinity Three -retkeilyautossa on kiinnostava vuoderatkaisu

Kabe-konserniin kuuluva puolalainen Affinity on tullut matkailuautomarkkinoille kunnolla mukaan vasta tällä vuosikymmenellä, mutta valikoimiin kuuluu jo neljä Ducato- ja kaksi MAN TGE -mallia.

Yritys on aiemminkin pyrkinyt erottumaan uniikeilla sänkyratkaisuilla. Retkeilyautoissa ei ole pienen koon vuoksi valtavasti pelivaraa erilaisille toimiville pohjaratkaisuille, joten uudessa Three-mallissa Affinity hakee jälleen tilankäyttöön monikäyttöisyyttä ja joustavuutta ei-tyypillisellä sänkyratkaisulla.

Takana on kaksi pitkittäistä erillistä sänkyä, jotka voidaan työntää yhteen parisängyksi. Kuljettajan puoleisen sängyn pituus on vain 181 senttimetriä pitkä, mutta viereisellä sängyllä on pituutta sentään vähän enemmän, 193 senttimetriä.

Kokonaisuus voidaan nostaa ylös sähkökäyttöisellä nostojärjestelmällä, jolloin alle saa nopeasti tarvittaessa järjestettyä napin painalluksella tilaa esimerkiksi polkupyörille ja muille tavaroille. Retkeilyautoissa nostojärjestelmiä on totuttu näkemään poikittaisvuoteissa, ei erillisvuoteissa.

”Korkeuksiin” nostetulle sängylle pitää pystyä myös kapuamaan. Tämä hoituu jyrkillä portailla, joita säilytetään lattian alla silloin, kun niitä ei tarvita.

Auton istuinryhmään järjestyy hetkessä kuljettajan ja apukuskin istuimien avulla pienemmille soveltuva nukkumispaikka. Sillä on kokoa 160 x 90 senttimetriä.

Affinity Three soveltuu pariskunnalle tai lapsiperheelle, jossa on korkeintaan yksi lapsi. Turvavyöllisiä istuinpaikkoja on neljälle henkilölle. Retkeilyauto on 6,4 metriä pitkä, 2,1 metriä leveä ja korkeutta on 2,9 metriä.

Fiat Ducato -korisessa (Maxi L4H3) Affinity Three -mallissa on 2,2-litrainen, 180 hevosvoiman moottori, yhdeksänvaihteinen automaattivaihteisto sekä vakiona runsaasti ajoavustusjärjestelmiä, kuten mukautuva vakionopeudensäädin. Myös peruutuskamera kuuluu vakiovarusteisiin.

Keittiössä on 2-liekkinen kaasuliesi ja 70 litran jääkaappi. Eristetty tuorevesisäiliö on 110-litrainen.

Kaikissa retkeilyautoissa ei ole suihkua lainkaan, mutta Affinity Three tarjoaa kylpyhuoneessaan wc-istuimen, taittuvan pesualtaan, suihkun ja jopa yllättävän hyvin kaappitilaa.

Asiallisesti eristetty ja kaksoislattialla varustettu malli on tehty aktiivisille ihmisille ympärivuotiseen käyttöön. Lämmitykseen on vakiona Truma Combi 4E (kaasu/sähkö) tai optiona Truma 6 -diesellämmitin.

Lähde ja kuvat: Affinity

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *