Airstream teki suositusta matkailuvaunustaan ympäristöystävällisen erikoismallin

Airstream Basecamp -matkailuvaunujen myynti tuskin tarvitsee Jenkeissä vetoapua erikoismalleilla. Perinteikäs yritys halusi kuitenkin kehittää yhteistyössä REI Co-op -nimisen suuren jälleenmyyjän kanssa Basecampistä erikoismallin.

Tuoreen erikoismallin avulla Airstream lähti tutkimaan tuotantoprosessiensa, käyttämiensä materiaalien ja myös valmiiden vaunujen käyttämisen ympäristöystävällisyyttä.

Airstreamin mukaan tuloksena on markkinoiden ympäristöystävällisin matkailuvaunu. Se voi olla kuitenkin liikaa uhottu, vaikka mallissa ympäristön kestävyys on pyritty huomioimaan mahdollisimman kattavasti.

Alumiinikuorinen Airstream REI Special Edition Basecamp 16 on tehty ympäristöystävällisyyden lisäksi mukavaksi, vahvaksi ja näppäräksi vaunuksi. Erikoismallissa maavaraa on noin 7,6 senttimetriä perusmallia enemmän.

Mallissa on käytetty runsaasti kierrätysmateriaaleja. Kalusteissa on käytetty vanereita, jotka on tehty istutusviljelyksillä kasvatetuista koivuista.

Vettä pyritään säästämään monin keinoin. Saatavilla on myös kompostoiva wc. Juomakelpoista vettä saadaan tehtyä mm. bakteereita poistavan, uv-led-valoa hyödyntävän vedenpuhdistusjärjestelmän avulla. Tuorevesisäiliön kapasiteetti on 110 litraa.

Vaunu on 4,9 metriä pitkä. Katolle mahtuu hyvin aurinkopaneeleita (350 W) ”tankkaamaan” 200 Ah:n litiumakkua. Siitä saadaan reissussa virtaa pelkästään sähköllä toimivaan 88 litran jääkaappiin sekä muihin laitteisiin. Liesi on kuitenkin kaasukäyttöinen.

Maisemista nauttimista edistää näyttävä panoraamaikkuna.

Vaunuun mahtuu nukkumaan kaksi reissaajaa. Jos koko käytettävissä olevan tilan käyttää yhtenäisenä makuutilana, sillä on kokoa noin 193 x 193 senttimetriä.

Takaovesta saa helposti tuotua sisään vaunuun vaikkapa polkupyörän kuljetusten ajaksi.

Erikoismallin mukana tulee REI:n 25 tuotteen varustepaketti, jossa on muun muassa retkituoleja ja ladattavia lyhtyjä. Tuotteille on tehty vaunuun sopivia ja turvallisia säilytys- ja kiinnityspaikkoja.

Airstream puolestaan on sisällyttänyt vakiona erikoismalliin oman off-road-kelpoisuutta parantavan X-Package-varustelunsa, joka tuo muun muassa lisäsuojaa kivien iskemiltä ja Goodyearin vaativaan käyttöön tehdyt renkaat.

Vaunu on jo Jenkeissä tilattavissa alkaen hintaan 52 900 dollaria, mikä on nykyisillä kursseilla varsin sama hinta myös euroissa.

Kuvat: Airstream