Airstream toi myyntiin ”toimistomatkailuvaunun” etätyöntekijöille

Monella on tärkeää päästä välillä lähtemään kotoa matkailuajoneuvon kanssa rentoutumaan mahdollisimman kauaksi työasioiden ajattelemisesta ja muusta arjesta. Koska koronapandemian aikana matkailu lentämällä on aiempaa hankalampaa ja huolestuttaa monia, entistäkin useampi on päätynyt kokeilemaan matkailuajoneuvoa. Mutta ei vain lomailuun vaan samalla myös työntekoon.

Kaikki eivät varmasti pidä töiden tuomista matkailuajoneuvoon hyvänä asiana, mutta korona on kuitenkin jo muuttanut tilannetta ja realiteetit – ainakin sen verran paljon, että sana toimisto (Office) näkyy nykyään jopa matkailuvaunumallin nimessä asti.

Yhdysvaltalainen perinteikäs laadukkaiden vaunujen valmistaja Airstream lähtee siitä, että koronapandemia muuttaa peruuttamattomasti tapaa tehdä toimistotöitä. Niinpä yritys päätti omalta osaltaankin vastata ilmeiseen kysyntään toteuttamalla vaunun, jossa on jo lähtökohtaisesti etätyötarpeet huomioiva pohjaratkaisu luontevana osana vaunun muuta toiminnallista kokonaisuutta ja mukavuuksia.

Airstream julkisti 2. helmikuuta suosittuun, jo vuonna 1949 ensimmäisen versionsa nähneeseen Flying Cloud -vaunuunsa pohjautuvan ”toimistomatkailuvaunun”. Airstream Flying Cloud 30FB Officessa pohjaratkaisuun on sijoitettu erillinen toimistotila vaunun peräosaan.

Liikkuva kotitoimisto löytyy vaunun perältä.

Etätyöntekijöiden lisäksi toimistoalue soveltuu myös esimerkiksi yhteistä aikaa reissussa viettävän perheen opiskelijan tarpeisiin. Tilaan voidaan majoittaa myös vieraita nukkumaan omaan rauhaansa toimiston integroidusta penkistä syntyvään parisänkyyn. Myös varta vasten tilaan suunnitellun toimistotuolin saa helposti taiteltua viemästä tilaa.

Toimistotilan tummennusverhot auttavat kontrolloimaan paremmin tilan valoisuutta esimerkiksi etäkokousta ajatellen. Ja myös siinä, ettei tilan jonkun kolmen ikkunan taakse ilmesty jotain ”yllärinä” häiritsemään etäkokouksessa olevan keskittymistä työntekoon. Toimiston oven saa myös kiinni, joten tilaan saadaan vähän yksityisyyttä muualla vaunussa touhuavilta reissaajilta.

Toimistopöydän saa helposti vähän isommaksi, ja pöydän saa myös kasaan viemästä tarpeettomasti tilaa. Hyvin työpisteen ulottuvilla on luonnollisesti säilytystilaa sekä riittävästi usb-portteja laitteiden lataamiseen.

Flying Cloud 30FB Officea ei tuoda Eurooppaan, mutta epäilemättä myös eurooppalaiset matkailuajoneuvovalmistajat tutkivat etätyönteon nykyistä parempaa huomioimista joihinkin tuleviin malleihin.

Airstream-Flying-Cloud-30FB-Office-1-asuntovaunu
Ennen maantielle ajamaan lähtemistä toimistotuoli kiinnitetään hihnoilla, jotta tuoli ei pääse liikkumaan.
Toimistotila on nyt löytänyt tiensä Airstreamin ajattomaan Flying Cloud -vaunuklassikkoon.

Lähde ja kuvat: Airstream