Al-Ko laajentaa matkailuajoneuvoista siirrettävien minikotien alustoihin

Matkailuajoneuvoihin alustoja ja muuta tekniikkaa valmistava saksalainen Al-Ko on päättänyt lähteä mukaan maailmalla suosiotaan pikkuhiljaa kasvattavien siirrettävien minikotien markkinoille.

Vaikka markkina on Al-Kolle uusi, se pääsee hyödyntämään pitkää kokemustaan tarjoamalla mittatarkkoja, turvallisia ja modulaarisia alustoja perustaksi erilaisiin pienten talojen rakennuskonsepteihin.

Pyörillä varustetut pienet talot tarjoavat minimaalisessa koossa kodin, jossa on suihku, wc, keittonurkkaus ja sänky. Siirrettävyydestä huolimatta niitä ei ole ajateltu, suunniteltu ja valmistettu niin liikkuvaan käyttöön kuin matkailuajoneuvoja.

Siirrettävistä minikodeista ovat maailmalla olleet kiinnostuneita etenkin vapautta ja asumisen ekologisuutta arvostavat nuoremmat ihmiset, jotka eivät ole halunneet ottaa elämäntarkoituksekseen suurkaupunkien erittäin kalliiden asuntojen maksamista.

– Uudet, nykyaikaiset elinympäristöt vaativat innovatiivisia ratkaisuja. Pienet talot ovat loistava esimerkki kestävyyden, minimalismin ja yksilöllisyyden yhdistämisestä. Näemme tämän suuntauksen tärkeänä tulevaisuuden markkinana ja haluaisimme alustojemme avulla luoda turvallisen perustan korkealaatuisille pienille taloille – ollessasi liikkeellä tai paikallasi, Al-Kon ajoneuvoteknologiaryhmän myynti- ja markkinointijohtaja Mirko Trefzer sanoo yhtiön tiedotteessa.

Al-Ko-alusta on monitoiminen ja soveltuu lähtökohdaksi esimerkiksi myös siirrettäviin myynti- ja näyttelytiloihin.