Avolava-auton ”kattohuone” tarjoaa nukkumispaikat kahdelle

Jenkkifirma Hiatus Campers on tehnyt melko näppärältä vaikuttavan tuotteen, jolla avolava-auton saa helposti varustettua reissutarpeisiin.

Osassa avolavoille suunnatuissa majoitusratkaisuissa lopputulos muistuttaa teltan virittämistä lavalle. Hiatus Campersin lähtökohta on hieman erilainen, eikä lopputulos ole ainakaan mikään ”pressuviritys”.

Hiatuksen ratkaisussa niin ulkoseinät kuin katto ovat kovapintaisesta materiaalista. Hiatus Campers hyödyntää muun muassa alumiinia ja lasikuitua, ja lopputulos on enemmän hyttimäinen kuin telttamainen.

Kovapintaisilla materiaaleilla sekä hyvällä eristykselle Hiatus kertoo tavoittelevansa sitä, että tuote on hyödynnettävissä ympäri vuoden, kelissä kuin kelissä. Yksi henkilö saa nostettua seinät ja katon kuljetuksen jälkeen käyttökuntoon alle minuutissa.

Hiatus Campers tekee tuotettaan erikokoisille lavoille. Tuote painaa keveimmillään 191 kiloa, painavimmillaan 227 kiloa.

Kaikissa tuoteversioissa makuutilat on tarjolla kahdelle reissaajalle. Sängyn pituus on aina (vain) 188 senttimetriä, mutta leveys on 127–145 senttimetriä mallista riippuen.

Perusratkaisu sisältää käytännössä vain ”kuoret” majoittumiseen, mutta Hiatus Campers varustelee lavan täyteen asiakkaiden toiveiden mukaan. Hinta alkaa jenkeissä 13 500 dollarista eli alle 12 500 eurosta.

Kuvat: Hiatus Campers