Brittifirma ryhtyy valmistamaan 1930-luvulta tyylinsä ammentavia matkailuvaunuja – toki nykyaikaisilla herkuilla

Heritage Caravans -niminen yritys kertoo käynnistävänsä tänä kesänä 1930-luvulta tunnelmansa ja tyylinsä hakevien vintage-matkailuvaunujen valmistamisen Plymouthissa Isossa-Britanniassa.

Alan innokkaiden harrastajien perustamassa uudessa yrityksessä ollaan sitä mieltä, että heidän tarjoamansa vaihtoehto tarvitaan, koska heidän mukaansa nykyajan massatuotantomallit on suunniteltu liikaa toiminnallisuuden ehdoilla, jolloin vaunut menettävät charmikkuuttaan.

Jokainen Heritage Caravansin vaunu valmistetaan vain tilauksesta, käsityönä asiakkaiden toivomusten mukaan. Jokaisesta vaunusta tulee ainakin tiettyyn pisteeseen asti yksilöllinen. Ja taatusti muista vaunuista erottuva huomiomagneetti jokaisella leirintäalueella.

Heritage Caravansin valikoimissa on kolme mallia: Classic, Adventurer ja Explorer. Makuupaikkoja on tarjolla mallista riippuen 2–4.

Niin paljoa yritys ei 1930-luvun tyylin puremiseen sentään itsekään luota, että varustelu olisi sen ajan tason mukainen. Vaunuissa on kaikki olennainen turvallisuuden ja mukavuuden kannalta, mitä löytyy ”niistä tavallisista” 2020-luvun vaunuista.

Halvalla vintagefiilistely ei tässä tapauksessa irtoa. Halvin on Explorer-malli, jonka hinta alkaa noin 64 000 eurosta. Kalleimman Classicin hinta alkaa noin 88 000 eurosta.

Lähde ja kuvat: Heritage Caravans