Bürstner palaa Suomen matkailuvaunumarkkinoille

Matkailuvaunutarjonta lisääntyy entisestään, kun muutaman vuoden poissa ollut Bürstner palaa Suomeen. Bürstner esittelee kompaktin Averso-vaunumallin huhtikuussa Liikkuvakoti-näyttelyssä.

Saksalaiseen Erwin Hymer -konserniin kuuluvan Bürstnerin matkailuvaunut olivat edellisen kerran Suomen tuontiohjelmassa mallivuodella 2012. Silloin tarjolla oli useita mallisarjoja, joiden hinnat alkoivat reilusta 16 000 eurosta ja ulottuivat lähes 40 000 euroon.

Nyt aluksi tarjolle tulee erä Averso-vaunuja, eli erillisvuodemalli 490 TL ja sivuttaisella parivuoteella varustetun 490 TS. Kesän aikana Averso-mallisto täydentyy 510 TK- ja 570 TK -kerrosvuodemalleilla. 490 TL- ja 490 RS -mallien lähtöhinta Suomi-varusteltuna on 29 900 euroa.

Averson vakiovarustukseen kuuluu muun muassa nestekiertoinen Alde-lämmitys ja nestekiertoinen lattialämmitys sekä alumiinivanteet, sileä valkoinen ulkopelti ja ikkunallinen asunto-osan ovi. Lisäksi molemmissa keväällä tulevissa malleissa on suihkuvarustelu sekä 12 voltin sähköistyspaketti. Suomeen tuotavissa malleissa on ruskeansävyinen istuinverhoilu, korkeakiiltoiset kaapistojen ovet ja led-valaistus.

Al-Ko-alustainen Averso on varustettu AKS-varmuuskytkimellä, mikä vaimentaa vaunun heilahtelua ja takaa turvallisemman ja rauhallisemman matkustamisen. Kevyen rakenteen ansiosta 490 TL- ja 490 TS -vaunuja saa vetää autolla, jonka vetokyky on 1 500 kg.

Bürstnerin Averso-vaunuja tulee olemaan huhtikuun alusta alkaen esillä J. Rinta-Joupin liikkeissä Vantaalla, Seinäjoella, Lahdessa, Lappeenrannassa ja Kuopiossa.