Bürstnerin nostokattotyylinen alkovi tuo lähes toisen kerroksen lisää tilavuutta matkailuautoon

Bürstner on esitellyt Lyseo Gallery (2022) -mallissaan uudenlaista patentoimaansa ratkaisua lisätilan saamiseen puoli-integroituun matkailuautoon ohjaamon yläpuolelle.

Bürstnerin innovoima Lyseo Gallery perustuu Bürstner Lyseo TD -matkailuautomalliin. Lyseo Galleryssa tavallaan yhdistyvät puoli-integroitu matkailuauto, alkovimalli ja nostokattoinen retkeilyauto.

Ylemmän kerroksen nukkumatila syntyy puhaltamalla kompressorilla ilmakammiot tukevaksi rakenteeksi ja siten katto ylös ilmatelttojen tapaan. Lisätila nousee käyttövalmiiksi 90 sekunnissa pystysuorassa eikä kulmikkain kuten yleensä nostokattoratkaisuissa. Ylös mennään portailla eikä tikkailla.

Avatussa nostotilassa on sisäkorkeutta tavallisia alkovitiloja enemmän, 1,1 metriä. Vuoteella on leveyttä 1,1 metriä ja sen lisäksi tilaan mahtuu pieni pöytä. Sensorit valvovat automaattisesti, että nostokatto ei ala yöllä nukuttaessa laskemaan omin päin, ja tarvittaessa hiljainen kompressori pärähtää käyntiin lisäämään ilmanpainetta.

Ihan minkä tahansa puun alla Lyseo Galleryn kattoa ei kannata nostaa, sillä avattuna autolle tulee korkeutta kokonaisuudessaan 3,7 metriä. Maantiellä ajettaessa nostokattomallissa on Bürstnerin mukaan tavallisia alkovimalleja parempi aerodynamiikka.

Bürstner valmisti Lyseo Galleryn alun perin prototyypiksi lehdistötilaisuuttaan varten, mutta yritys näkee mallissa ja sen kattoratkaisussa potentiaalia sarjatuotantoon asti.

Lähde ja kuvat: Bürstner