Bürstnerin retkeilyautotarjonta saksalaistui ja kasvoi

Saksalainen Bürstner esittelee mallivuodelle uuden Eliseo-retkeilyautomallisarjan, joka sijoittuu aiemmin esitellyn Campeo-mallisarjan yläpuolelle.

Erwin Hymer -konserniin kuuluva Bürstner haluaa päästä aiempaa vahvemmin osalliseksi koko ajan suosiotaan kasvattavien retkeilyautojen markkinoista. Saksalaisvalmistaja lähtee näille markkinoille nyt ”puhtaalta pöydältä”, sillä merkin City Car -retkeilyautot valmistettiin Italiassa, kun taas sekä Campeo- että Eliseo-mallit tehdään Bürstnerin omalla tehtaalla Saksan Kehlissä. Retkeilyautojen valmistuspaikan vaihtuminen näkyy Suomessa alentuneina rahtikuluina.

City Car siirtyi mallinimenä historiaan jo aiemmin tänä vuonna. Uuden Campeo-mallisarjan retkeilyautot Bürstner luokittelee kilpailukykyiseen hintaan myytäviksi keskitason ”vakiomalleiksi”.

Mallivuodelle 2021 lanseerattavassa Eliseo-mallisarjassa on enemmän erikoisratkaisuja ja pohjaratkaisuja kuin Campeo-mallistossa. Bürstnerin mukaan uuden tuoteperheen retkeilyautoissa on korkea perusvarustelu ja ylellistä tyyliä, joten Eliseot asettuvat ylempään retkeilyautoluokkaan mutta eivät premium-tasolle.

Tarjolle myös nostokatto

Eliseon neljä mallivaihtoehtoa ovat C 540, C 543, C 600 ja C 641. Pienemmissä malleissa on poikittainen parivuode, isoimmassa pitkittäiset erillisvuoteet. Täysin uutta on lisävarusteena saatava nostokatto, jossa on makuupaikat kahdelle. Nostokattovuode soveltuu käytettäväksi lähinnä lämpiminä vuodenaikoina.

C 543 -mallissa on haettu ihanteelliset tilat kahdelle hengelle, joten mallin oleskelutila on rakennettu viihtyisäksi kahden hengen olohuoneeksi. Eliseon perusversiossa on raami-ikkunat, himmennettävä epäsuora valaistus sekä iso kattoikkuna. Erilaisia varustepaketteja on tarjolla viisi.

Eliseo-malliston hinnat alkavat 48 400 eurosta.