”Camptoon toiminta on lopetettu välittömästi”

Matkailuajoneuvojen airbnb:ksi tähdännyt Camptoo perustettiin Hollannissa vuonna 2014. Ideana oli, että Camptoon palvelualustalla matkailuvaunujen ja -autojen tavalliset omistajat pääsivät vuokraamaan matkailijoille ajoneuvoaan silloin, kun se muuten seisoisi pitempään käyttämättömänä.

Vauhdilla ympäri Eurooppaa kasvanut yritys ryhtyi tosissaan suuntaamaan katseensa syksyllä 2020 myös Pohjoismaihin. Suomessa yritys aloitti toukokuussa 2021.

Nyt Camptoon emoyritys on konkurssissa. Toiminta julistettiin lopetetuksi 26.10.2022.

– Sivustoltamme löytyy lisätietoja siitä, miten tämä vaikuttaa käyttäjiin. Yritämme tehdä parhaamme tehdäksemme vaikutuksista mahdollisimman pieniä käyttäjillemme. On vielä mahdollisuus, että yritys tulee jatkamaan, jos yritykselle löytyy ostaja seuraavan kuukauden aikana, kertoo Camptoon Suomen maapäällikkö Maria Aho.

– Kaikki tietävät, että mikä tahansa yritys voi epäonnistua, mutta tämä ei välttämättä tarkoita sitä, että yritys on huono. Tähän epäonnistumiseen liittyi muutama virheellinen päätös, minkä kanssa Suomen sivuliike ei ollut tekemisissä. Siksi uutinen tuli surullisena shokkina.

Ahon mukaan toiminta lähti Suomessa sujumaan hyvin ja odotusten mukaan.

– Vuoden aikana meidän kauttamme on päästy melkein 1000 matkalle. Lähes 200 omistajaa on käyttänyt sivustoamme ajoneuvonsa vuokraukseen. Toivottavasti pääsemme jatkamaan ratkaisun löydettäessä, sillä Suomen sivuliikkeessä ongelmia ei ollut. Heti kun emoyhtiö löytää ratkaisun ongelmaan voimme myös täällä jatkaa matkaa, Maria Aho sanoo.

Kahdeksan vuoden aikana Camptoon konsernin kautta on ennättänyt lomailla matkailuajoneuvoilla yli 180 000 matkailijaa.

Lokakuun lopussa Camptoon suomalaisella sivustolla oli listattuna tarjolle 100 matkailuajoneuvoa, joista 75 matkailuautoa ja 15 matkailuvaunua. Sivustolla tosin lukee nyt myös se tärkeä viesti: ”Camptoon toiminta on lopetettu välittömästi”.