Caravan-lehden koeajossa Beachy-retkeilyvaunu – veturina sähköauto Volkswagen ID.4 GTX

Syyskuussa ilmestyvässä Caravan-lehden numerossa 5/2022 on koeajoraportti tälle mallivuodelle tulleesta Beachy-kevytvaunusta. Hobby-konsernin uutuusmallia vedettiin täyssähköisellä Volkswagen ID.4 GTX:llä.

Hobby-konserni haluaa oman siivunsa suosiotaan kasvattavien retkeilyvaunujen markkinakakusta, ja tämän siivun ottajaksi suunniteltiin Beachy-malli. Beachyn piti olla alun alkaen Hobbyn malli, mutta melko pian lanseerauksen jälkeen siitä tuli Hobbyn ja Fendtin rinnalle Hobby-konsernin kolmas merkki.

Edes koeajossa ollut pienin Beachy-malli ei mahdu alle 750-kiloisten kevytvaunujen sarjaan, eli Beachyt eivät ole katsastusvapaita, ja Beachya saa vetää korkeintaan nopeudella 80 km/h.

Caravan-lehden koeajossa Beachy 360:ta, jonka kokonaismassa on 900 kilogrammaa, vedettiin nelivetoisella Volkswagen ID.4 GTX:llä. ID.4 GTX on kahdella sähkömoottorilla varustettu Volkswagenin nelivetoinen SUV-malli, joka on rakennettu MEB-alustarakenteelle. ID.4 GTX -mallit on varustettu 77 kilowattitunnin ajoakulla, ja mallin WLTP-normin mukainen toimintamatka on jopa 475 kilometriä – koeajoauton kohdalla WLTP-matka oli 460 km.

Keskustelu

  1. Mikko Voutilainen

    Tämä on todella mielenkiintoista. Olisi mukavaa, että testaisitte myös tavallisten asuntovaunujen vetämistä sähköautoilla. Olisi mielenkiintoista tietää, että onko esimerkiksi tämän artikkelin ID4:llä mahdollista reissata jonkun kevyen ja pienikokoisen vaunun kanssa. On selvää, että karavaanarointi muuttuu, mutta millaiseksi…

    Kommentoitu 0 kertaa

Kommentointi on suljettu.