Ehkäpä sarvikuonoja voisi pelastaa tehokkaammallakin tavalla kuin ostamalla tämän maastomatkailuauton

Itävaltalainen Krug Expedition -yritys tekee maineikkaita matkailukäyttöön tarkoitettuja maastoajoneuvoja. Yrityksen yksi aikaansaannoksista on nimeltään Project Rhino (Sarvikuono-projekti).

Krug Expedition markkinoi autoa muun muassa sillä, että yritys lahjoittaa jokaisesta myydystä tai vuokratusta Project Rhinosta osan kauppasummasta Etelä-Afrikan villieläimien, muun muassa sarvikuonojen suojelemiseen. ”Suojelurahalle” kertyy tosin hintaa, sillä auto maksaa Keski-Euroopassakin alkaen noin 320 000 euroa.

Mutta saa sillä hinnalla toki pätevän Mercedes Ategon pohjalle rakennetun menopelin. Varustelusta riippuen yli tai alle 7,5 tonnia painavaa autoa liikuttaa 231 hevosvoiman dieselmoottori. Auton 230 litran polttoainetankki voidaan optiona vaihtaa 400-litraiseksi. Lämpöä tupaan tuo Webaston-diesellämmitin.

Pelkistetyssä autossa on kaikkea, mitä tarvitaan omavaraiseen reissuun. Keittiössä on muun muassa induktioliesi ja 140 litran jääkaappi, raikasvesisäiliön koko on 285 litraa. Autossa on 300 Ah:n litiumioniakku, joka voidaan optiona vaikka kolminkertaistaa. Katolla on 915 watin aurinkopaneelit.

Reissaajille on tarjolla suihku ja kuivakäymälä. Sängyllä on mukavasti kokoa 1,40 x 2,20 metriä.

Kuvat: Krug Expedition