Epätyypillinen nostokatto on brittifirmalle tyypillinen valinta Volkswagen Transporter -pohjaisiin retkeilyautoihin

Jo 45 vuotta etenkin Volkswagenin pakettiautoja matkailuautoiksi muuntanut brittiläinen Bilbo’s Motorhomes -yritys on valinnut valtaosaan Volkswagen Transporter 6.1 -pohjaisista retkeilyautoistaan vähemmän käytetyn kattoratkaisun.

Kun useimmissa nostokatolla varustetuissa matkailuautoissa katto avautuu ylös etu- tai takaosasta, Bilbo’s Motorhomesin tarjoamissa vaihtoehdoissa nostokatto nousee ylös auton kyljen suuntaiselta sivulta. Ratkaisu voi tarjota pientä pelivaraa ja vaihtelua auton muuntamiseen retkeilyautoksi.

Pitkältä kyljeltä avautuva nostokatto tarjoaa perinteistä nostokattoa pidemmältä matkalta ja yhtenäisemmin sisäkorkeutta päivällä autossa oleskeluun. Esimerkiksi Space-malli on nostokatosta huolimatta profiililtaan varsin matala auto liikenteessä, vaikka yöksi Spacen nostokattoon voidaan laittaa myös lisävuoteet kahdelle reissaajalle.

Space on muiden Bilbo’s Motorhomesin autojen tapaan tarkoitettu aidosti monikäyttöiseksi, joten siinä käytetään helposti siirreltäviä, lisättäviä ja poistettavia moduuleita. Näin auto muuntuu helposti edestakaisin pakettiautoksi tavaroiden kuljetukseen ja jopa neljä henkilöä majoittavaksi retkeilyautoksi.

Spacen vakioratkaisussa on neljä moduulia, ja niissä säilytystilaa on kohtalaisesti. Moduuleihin sijoitettuna Spacesta löytyy muun muassa 14 litran jääkaappi, yksiliekkinen kaasuliesi ja kaksi 12 litran tuorevesisäiliötä. Myös portapotti-tyyppiselle wc-istuimelle on paikka yhdessä moduulissa.

Toisin kuin monissa retkeilyautoissa Spacessa moduuleita ei kiinnitetä ja siirrellä lattiakiskojen avulla. Moduuleille on erilliset kiinnityspisteet.

Spacessa varsinaiset makuupaikat ja oleskelutila on sijoitettu auton etu/keskiosaan ja keittiö perälle. Kaksi 186 x 60 senttimetrin vuodetta tehdään auton istuimien ja moduulien avulla.

Keskiosaan sijoitettava pöytä voidaan irrottaa ja kiinnittää keittiömoduuliin auton peräluukun puoleiseen reunaan, jolloin pöytää voidaan hyödyntää myös ulkoa.

Lähde ja kuvat: Bilbo’s Motorhomes

Keskustelu

  1. Jari korhonen

    Tekeekö joku suomessa noita kattoja jälki asennuksena volkkarin pakuihin?

    Kommentoitu 0 kertaa

Kommentointi on suljettu.