Erikoisten ”teleskooppivaunujen” valikoima kasvaa

Beauer 2X voisi olla näppärä malli vaikkapa pariskunnalle.

Ranskalainen keksijä Eric Beau on säväyttänyt jo usean vuoden ajan matkailuvaunuillaan. Eivätkä ne vaunut ole jääneet vain jännittäviksi prototyypeiksi. Innoitusta Eric Beau on saanut etenkin 1960-luvun pienikokoisista vaunuista.

Jo nelisen vuotta sitten esitelty Beauer 3X -vaunu on ulkoisilta mitoiltaan auton perässä vedettäessä näppärän pieni. Mutta kun vaunun kanssa päästään leiriytymään, se avautuu napin painallukselle noin minuutissa pituudeltaan kolminkertaiseksi. Al-Kon alustalle toteutetussa mallissa on kiinteä keskiosa ja teleskooppimaisesti avautuvat jatko-osat sen molemmilla puolilla. Koko vaunu avattuna tarjoaa noin 12 neliömetrin sisätilat.

Aiemmin tänä vuonna yritys on esitellyt Euroopan suurilla matkailuajoneuvomessuilla Beauer 3X:n tapaan toimivaa 3X Plus -malliaan. Kuuden hengen 3X Plus -vaunu tarjoaa peräti 28 neliömetrin sisätilat.

Nyt uusimpana virityksenään yritys on tuonut näytille pienen 2X-nimisen mallin (artikkelikuvassa vasemmalla avattuna täyteen kokoonsa, oikealla sama vaunu suljettuna). 850 kiloa painava kahden moduulin malli tarjoaa kelvolliset nukkumistilat kahdelle. Sisätilaa on kahdeksan neliömetriä. Mallin tuotanto ei ole vielä käynnistynyt.

Kolmen moduulin Beauer 3X -malli toimii myös uuden 2X:n esikuvana. Mallit ovat sisältäkin hyvin samannäköisiä.

 

Beauer 2X tarjoaa asialliselta näyttävän keittiön.

 

Beauer 2X -mallin 140 x 190 senttimetrin kokoinen futon-tyylinen sänky saadaan avaamalla sohva. WC on kuvassa vasemmalla olevan sinisen oven takana.

Kuvat: Beauer