Espanjalaisen maastovaunun sisällä luotetaan suomalaiseen koivuvaneriin

Barcelonalainen Drop Campers -yritys valmistaa muun muassa pieniä Dropland-vaunuja vaativammilla teillä ja kehnoissakin olosuhteissa ympäri vuoden luontoharrastuksissa liikkuville. Tuorein malli on yhä Dropland 2.0, jonka ensiesittely oli jo kolmisen vuotta sitten.

Omamassaltaan 600-kiloinen off-road-vaunu kulkee keveästi mukana lähes kaikkialle sinne, minne vetoautokin pääsee. Vaunun maavara on 52 senttimetriä.

Dropland 2.0 -vaunusta valmistetaan kolmea versiota, joiden nimet ovat SUV, Offroad ja Extreme. Niiden olennaisimmat erot ovat alustassa ja jousituksessa. Kaikkein vaativimpaan käyttöön tarkoitettu vaihtoehto kolmikosta on Extreme.

Muotoilultaan ja pohjaratkaisultaan Dropland 2.0 edustaa pienten maastovaunujen yleisintä tarjontaa, minkä moni valmistaja on tällaiseen käyttötarkoitukseen hyväksi havainnut.

Vaunun kokonaispituus on 4,55, leveys 1,98 ja korkeus 1,9 metriä. Asuinosan pituus on 2,69, leveys 1,4 ja korkeus 1,12 metriä.

Vankassa vaunussa on vakiona tilaa kahden reissaajan yöpymisiin. Sohvasta levitettävällä patjalla on kokoa 1,35 x 1,98 metriä. Eristetyn vaunun sisällä on myös pieni pöytätaso ja säilytystilaa. Etenkin matalan kattokorkeuden vuoksi esimerkiksi ruokailun hoitaa kelin salliessa mieluummin ulkona vaunun vieressä.

Lisävarusteena vaunuun on saatavissa erilaisia kattotelttoja, jonne tarvittaessa mahtuu nukkumaan vielä kolme muutakin vaikkapa kalareissuun mukaan lähtenyttä. Mielessä on kuitenkin pidettävä se, että vaunun katolle saa laittaa korkeintaan 300 kilon kuorman.

Takaseinästä avautuu perinteinen ulkokeittiö. Sen vakiovarustukseen kuuluvat muun muassa 37 litran kompressorijääkaappi, kaksiliekkinen kaasuliesi ja pesuallas. 85 litran raikasvesisäiliö on päivitettävissä 100-litraiseksi ruostumattomasta teräksestä valmistetuksi säiliöksi. Harmaavesisäiliö on 24-litrainen.

Vaunun sisäseinät on verhoiltu suomalaisella koivuvanerilla, jonka pintaan on vedetty vesiohenteinen lakka. Drop Campers perustelee koivuvanerin käyttöä sen luonnonmukaisuuden ja esteettisyyden lisäksi sillä, että koivuvaneri on lämpö- ja akustiikkaominaisuuksiltaan miellyttävä materiaali.

Lisävarusteina Drop Campers kauppaa vaunuunsa muun muassa aurinkopaneelia, litiumakkua, diesellämmitintä sekä polkupyörä- ja surffilautatelinettä.

Esimerkiksi Espanjassa vaunun hinta alkaa 29 900 eurosta, ja toimitusaika on tällä hetkellä 4–6 kuukautta.

Kuvat: Drop Campers

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *