Ford Tourneo Custom -tila-auto muuntuu yllättävän tyylikkääksi retkeilyautoksi

Koko tuo ja koko vie, mutta perinteikäs brittiläinen matkailuajoneuvovalmistaja Swift Group näyttää uudella Monza-mallillaan, että myös kompakti Ford Tourneo Custom Titanium -tila-auto voi toimia pätevänä ja tyylikkäänä lähtökohtana retkeilyauton rakentamiselle.

Retkeilyautojen yhtenä hyvänä puolena pidetään sitä, että ne soveltuvat myös muuhun kuin matkailukäyttöön – arkiseen ajoon myös perheen ainoana autona. Swift Monzan kolmella turvavyöpaikalla varustettu Reimo Variotech 3000 -takapenkki siirtyy helposti kiskoilla eteen- ja taaksepäin kulloistenkin tila- ja kuljetustarpeiden mukaan.

Takapenkistä myös syntyy kahdelle reissaajalle 205 x 111 senttimetrin kokoinen vuode. Toinen nukkumapaikka kahdelle (189 x 110 senttiä) järjestyy nostokattotilaan.

Swift on saanut mahdutettua Monzaan asiallisen kokoisen Dometicin keittiömoduulin, jossa on muun muassa kaksiliekkinen liesi ja pesuallas. Dometicin Mini-Grilli on optiona. Jääkaappi on 42-litrainen, tuorevesisäiliö 40-litrainen.

Kannettavalle portapotti-tyyppiselle wc-istuimelle on kätevä paikkansa, sillä wc-istuimeen pääsee käsiksi myös ulkokautta. Ulkopuolella on käytettävissä suihkupiste.

Vakiovarustukseen kuuluvat myös muun muassa 100 watin aurinkopaneeli, 95 Ah:n hupiakku ja Eberspächerin diesellämmitin.

Lähde ja kuvat: Swift Group