Hollantilainen pieni matkailuvaunu isottelee ylöspäin – ja myös eteenpäin

Smitveld Vouwwagens on valmistanut telttavaunuja kohta jo 30 vuotta. Heiloossa, alle tunnin ajomatkan päässä Amsterdamista, toimiva yritys on nyt laajentanut tuotevalikoimaansa matkailuvaunulla. Eikä ihan standardiratkaisulla.

Prototyyppivaiheessa hollantilaisilla alan messuilla esillä oleva uutuus on nimeltään Aero Cabin One. 900-kiloinen vaunu on kompakti. Leveyttä on vain 1,90 metriä, eli ei juuri sen enempää kuin monella vetoautolla, mistä on hyötyä aerodynamiikan ja taaksepäin näkyvyyden kannalta. Pituutta on 5,3 metriä ja korkeutta 2 metriä.

Kun leiriydytään, sisämittoja saadaan helposti laajennettua. Katto voidaan nostaa, jolloin sisäkorkeus on korkeimmalla kohdalla vaunun takaosassa 2,4 metriä. Myös pituutta voidaan kasvattaa – 70 senttimetriä lisää mittaa tuovalla moduulilla, joka liukuu vetoaisan yläpuolelle.

Vaunuun on näin saatu mahdutettua kingsize-kokoinen vuode (170×220 cm), sohva, pöytä ja kulmakeittiö.

Keittiön varusteluun kuuluvat muun muassa 3-liekkinen liesi, pesuallas ja Dometicin 65-litrainen jääkaappi pakastelokerolla. Jääkaappi voidaan avata myös ulkopuolelta. Ulkokeittiön saa lisävarusteena.

Vaunussa on Al-Kon alusta. Kyljessä olevien suurten luukkujen kautta tavaroita voi laittaa sängyn alla olevaan tavaratilaan.

Kuvat: Smitveld/Aero Cabin

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *