Hollantilaiset hullaantuivat telttavaunuista

Telttavaunut ovat kasvattaneet suosiotaan Hollannissa viime vuosina. Sekä vuosina 2019 että 2020 telttaperävaunujen myynti kasvoi kymmenellä prosentilla. Viime vuonna myynnissä tapahtui kuitenkin iso harppaus eteenpäin.

Hollantilainen retkeily- ja matkailuajoneuvoalaa edustava järjestö KCI (Kampeer en Caravan Industrie) kertoo tiedotteessaan, että vuoden 2021 telttavaunujen myynnissä saavutettiin uusi ennätys. Kasvua oli 24 prosenttia.

Kyse ei ole vain näyttävistä kasvuprosenteista. Hollannissa on nyt yli 100 000 telttavaunua.

Kun tarkasteluun lisätään vielä maassa olevat noin 425 000 matkailuvaunua, yli 165 000 matkailuautoa sekä kattoteltat ja muut teltat, leirintämatkailun valtava suosio maassa ei jää epäselväksi.

Telttavaunujen suosion kasvun taustalla on muun muassa se, että ne keveinä soveltuvat myös pienten ja vähätehoisten autojen sekä sähköautojen vedettäväksi.

Telttavaunut ovat tyypillisesti tuotteena myös melko yksinkertaisia. Koska niissä on tavallisia matkailuvaunuja vähemmän erilaisia osia ja komponentteja, telttavaunujen tuotanto ei ole myöskään kärsinyt yhtä pahasti esimerkiksi globaalista komponenttipulasta, joten telttavaunujen saatavuus on ollut toimitusaikojen kanssa painivalla alalla ainakin viime vuonna parempi.

Kokoon taittuvia telttavaunuja hankkivat mielellään myös sellaiset reissaajat, joilla on säilytykseen käytettävissä vain matala autotalli tai muu matala varastotila.

Lähde: KCI

Keskustelu

  1. Itse kummastelen aktiivisena telttailijan tällaista. Jos halutaan nukkua parkkipaikalla tai leirintäalueella se tehdään asuntovaunussa tai autossa ja teltta laitetaan kauas metsään. Minkä lisäksi kun näissä ei ole lämmitystä niin miksi kantaa mukana painavaa kylmää telttaa kun olemassa on jo kevyitä kylmiä telttoja?

    Kommentoitu 0 kertaa

Kommentointi on suljettu.