Jos nyt valittaisiin siisteintä täyssähköistä retkeilyautoa, tämä ehdokas voisi olla vahvoilla

Otetaan lähtökohdaksi tehtaalta uutena tullut Mercedes-Benzin täyssähköinen EQV-tila-auto, ja sitten muunnetaan se retkeilyautoksi. Siinä ei ole mitään tavatonta, mutta hollantilaisen Tonken aikaansaannos näyttää tavallista onnistuneemmalta.

Tonke on tehnyt hyvää työtä aiemminkin muun muassa Volkswagenin pakettiautojen muuntamisessa, ja todennäköisesti se iskee näppinsä pian myös upouuteen VW ID. Buzz -autoon.

Osa täyssähköisistä retkeilyautoista on ollut näihin asti osin demonstrointia siitä, että tällaistakin teknisesti pystytään nyt tekemään – viimeistely on tuntunut välillä innostuksessa toissijaiselta. Tässä suhteessa Tonke on päässyt selvästi eteenpäin kahdella EQV-mallillaan.

Tonke EQV -autojen vahvuus markkinoilla on sähköllä kulkemisen lisäksi se, että autot soveltuvat sellaisille asiakkaille, joiden mielestä yksi auto taloudessa saisi luvan riittää. Tonke EQV on 5,14 metriä pitkä premium-luokan arkiauto jokapäiväiseen käyttöön, mutta monikäyttöisenä myös reissuauto silloin kun päästään matkailemaan.

Sekä Tonke EQV Adventuressa että Tonke EQV Touringissa on varustelu jo Mercedes-Benz EQV:n tuomalta osalta hyvä, ja siihen päälle Tonke lisää omat mausteensa retkeilykäyttöön. Autoissa on muun muassa energiatehokas lämmitys.

Kummankin mallin toimintamatkaksi Tonke ilmoittaa enintään noin 360 kilometriä. Joillekin se on jo käytännössä riittävästi, toisille ei.

Tonke EQV Touring -lippulaivamalli soveltuu varustelunsa puolesta jo vähän viikonloppuja pidempiinkin reissuihin. Tonke on varustellut Touringista myös kaksi erikoismallia (Cyclist ja Hiker).

Tonke EQV Touringin sisällä oleva keittiö voidaan sivuovesta liu’uttaa myös ulkona käytettäväksi. Touringin kaasuttoman keittiön varusteluun kuuluvat induktioliesi, pesuallas ja 35 litran kompressorijääkaappi.

Takapenkistä saadaan 203 x 115 senttimetrin kokoinen parivuode. Jos se ei riitä, kumpikin malli on saatavissa myös nostokattoisena, joka tarjoaa katolla lisävuoteen (195 x 110 cm). Turvavyöllisiä istuinpaikkoja on viidelle henkilölle.

Tonke EQV Adventure -mallin mukana ei tule vakiona keittiötä, mutta optiona on saatavilla auton takaosaan asennettava ulkokeittiö, jonka varusteluun kuuluu muun muassa kaksiliekkinen kaasuliesi. Lattiakiskoihin kiinnittyvä pöytä sisälle on sekin lisävaruste.

Adventuren kolmen henkilön takapenkki muuntuu tilavaksi vuoteeksi (203 x 145 cm). Koska Adventuressa ei ole Touringin tapaan kiinteitä kalusteita, Adventureen on optiona saatavissa kaksi lisäistuinta, jolloin auto soveltuu jopa seitsemän hengen arkisiin kuljetuksiin.

Kuvat: Tonke

Keskustelu

  1. Esko Mattila

    Onko näillä retkeilyautoilla maahantuojaa? Onko niitä jo markkinoilla?

    Kommentoitu 0 kertaa

Kommentointi on suljettu.