Koeajossa: Fendt Bianco Activ 720 SKDW -matkailuvaunu

Saksalaisen Fendtin kuudesta mallisarjasta Bianco Activ sijoittuu sarjojen keskivaiheille. Koeajossa on Activ-malleista suurin eli 720, jossa on moneen käyt­töön mukautuva SKDW-pohjaratkaisu.

Perinteinen U-sohvaryhmä on vaunun etupäässä ja mallikkaasti varusteltu keittiö keskel­lä. Siitä taaksepäin pohjaratkaisu poikkeaakin tavanomaisesta, sillä pa­rivuode on vaunun keskellä ja vaunun takaosassa on suuri monikäyttötila. Tila muuntuu päivällä L-sohvaryh­mäksi, yöksi lastenkamariksi, ja mat­kan aikana se on takatalli-tavaratila.

Pesutilat sijaitsevat melkein vaunun takakulmassa, ja siellä on mahta­vasti tilaa. Etenkin aito oikea suih­kukaappi ansaitsee kehut.

Näin suuressa Fendtissä on Alden nestekeskuslämmitys vakiona ja myös lattialämpö on nestekiertoi­nen.

Vetämiseen näin suu­ri vaunu vaatii jo järeämpää kalus­toa. Siihen Fendt tarjoaa alustaltaan parhaat komponentit eli Al-Kon Eu­ro-akselit sekä AKS-kitkavetopään. Al-Kon luistonestojärjestelmä on saatavissa lisävarusteena.

Fendt jättää harkitun ja laaduk­kaan fiiliksen. Työnlaatu on hyvää, ja materiaalit vaikuttavat kestävil­tä. Myös uusi pohjaratkaisu on mo­nikäyttöisyydessään mielenkiin­toinen. Se on myös avarampi kuin vaunun takaosaan sijoitetut lasten­kamarimallit yleensä.

Fendt Bianco Activ 720 SKDW -asuntovaunun parivuode.
Parivuode on sijoitettu Fendt Bianco Activ 720 -matkailuvaunussa keskelle, jolloin takaosan lastenkamarissa saa köllötellä rauhassa, koska sinne ei välttämättä ole kulkua.

Haluatko lukea Caravan-lehdessä 1/2021 julkaistun jutun kokonaisuudessaan? SF-Caravan ry:n jäsenenä saat lehden kotiisi kannettuna tai voit lukea sitä näköisversiona jäsensivuilla. Liity jäseneksi tästä.

Vaihtoehtoisesti voit ostaa lukuoikeuden lehteen Lehtiluukku.fi-palvelussa.