Koeajossa: Knaus Live I 700 MEG -matkailuauto

Suurikokoinen, pitkällä akselivälillä varustettu Knaus Live I 700 MEG on mukava ja vakaa ajella myös pikkuteillä. Koeajossa suurestikin vaihtelevissa nopeuksissa 9-pykäläinen automaatti osoitti helppoutensa.

Tehokkaampi versio moottorista on tälle autolle sopiva. Koeajettu Knaus on kokonaispainoltaan 3 500-kiloinen ja ajettavissa B-kortilla. C-kortillinen toki voi rekisteröidä kantavuuden korkeammaksikin.

Ohjaamossa on isot ikkunat, joten näkyvyys on hyvä kaikkiin suuntiin. Takaoikeallekin on sivulla ikkuna. Säädöiltään mukavat ilmastoidut pilotti-istuimet ovat helpot ja monipuoliset.

Uudessa Ducatossa on kaikki nykyaikaiset turva- ja luistonestovarustukset. Myös jousitus on sopivan pehmeä. Tuulta ei koeajon aikana ollut, mutta vastaantulevien tukkirekkojen ilmavirta ei autoa juuri hetkauttanut.

7,5 metriä pitkä auto sopii hyvin neljän tai viiden henkilön reissuille, ja pitemmätkin matkat sujuvat mukavasti. Isommat talvivarusteet mahtuvat helposti takatalliin mukaan.

Knaus Live I 700 MEG -matkailuauton hinta on kohdallaan, kun otetaan huomioon sen laatu ja korkea varustetaso…

Knaus Live I 700 -asuntoauton tilava parvivuode laskettuna alas.
Tilava parvivuode liikkuu kevyesti jousiavusteisena. Ylös pääsee sohvalta ilman tikkaita. Kun parvi on laskettu alas, pöytää ja sohvia voi edelleen käyttää.
Knaus Live I 700 -asuntoauton sohvaryhmä.
Pöydän ääreen mahtuu mukavasti ruokailemaan viisi matkustajaa, iltaa istumaan kuusi tai jopa seitsemän henkeä. Viiden hengen ruokailutila onkin tarpeen, jos autoon hankitaan lisävarusteena sarja, jolla oikeanpuoleinen tuplasohva muutetaan turvavyölliseksi istuimeksi viidennelle matkustajalle.
Knaus Live I 700 -asuntoauton pitkittäiset erillisvuoteet.
Takana on tilavat pitkittäiset erillisvuoteet. Lisäosilla ne voi yhdistää koko auton levyiseksi.

Haluatko lukea Caravan-lehdessä 2/2021 julkaistun jutun kokonaisuudessaan? SF-Caravan ry:n jäsenenä saat lehden kotiisi kannettuna tai voit lukea sitä näköisversiona jäsensivuilla. Liity jäseneksi tästä.

Vaihtoehtoisesti voit ostaa lukuoikeuden lehteen Lehtiluukku.fi-palvelussa.