Koeajossa: Knaus Südwind 580 QS 60 Years -matkailuvaunu

Südwind sijoittuu Knausin vaunujen mallisarjojen yläpäähän, ja siinä on 17 eri koko- ja pohjaratkaisua. Koeajettu ja juhlavarusteltu 580 on yksi näistä isommista malleista.

Tämän kokoiseen lapsiperhevaunuun fiksuin ratkaisu on keskelle sijoitettu vastakkain istuttava sohvaryhmä. Kiitos kaarevan muotoilun sen ääreen mahtuu istumaan neljä aikuistakin mukavasti.

Keittiön tiloissa ei ole pihistelty, sillä tason etuosassa on mukavasti työskentelytilaa. Tarvittaessa käännetään esiin jatko-osa.

Aikuisten parivuode on poikittain keulassa. Lasten kerrossänky on pitkittäin takaosassa, jolloin lapsilla on omaa rauhaansa ja suuret kunnolliset vuoteet.

Käytännöllisyyttä ovat hyvin esillä olevat veivinkohdat ja ulkoluukun takana olevat sähköliitäntä sekä vesisäiliön tyhjennys.

Knaus Südwind 580 QS on moderni ja tyylikäs perhevaunu. Kokonaisuutena Knausissa on onnistuttu käyttämään tilat tasapainoisesti. Kokoluokkakin on oikea, jotta tiloista saadaan sopivan väljät tuhlaamatta tärkeitä senttejä. Vaunussa on runsaasti hyviä yksityiskohtia, ja juhlamalliin on koottu kattava paketti varusteita…

Teksti ja kuvat: Juhani Halmeenmäki

Haluatko lukea Caravan-lehdessä 3/2021 julkaistun jutun kokonaisuudessaan? SF-Caravan ry:n jäsenenä saat lehden kotiisi kannettuna tai voit lukea sitä näköisversiona jäsensivuilla. Liity jäseneksi tästä.

Vaihtoehtoisesti voit ostaa lukuoikeuden lehteen Lehtiluukku.fi-palvelussa.