Kulmikas pikkuvaunu pyrkii Jenkkilässä myös sähköautojen perään

Polydrops-yritys on tuonut Yhdysvalloissa myyntiin aiempaa mukavammin varustellun mallin pienestä pisaravaunustaan.

Polydrops toivoo pääsevänsä P17A-vaunullaan perinteisten polttomoottorilla varustettujen autojen lisäksi myös jokusen, vielä melko harvinaisen, peräkoukulla varustetun sähköauton perään.

Kalifornialainen yritys sanoo onnistuneensa parantamaan huomattavasti etenkin vaunun aerodynamiikkaa, joten alumiinikorisen vaunun pitäisi valmistajan mukaan tulla varsin kevyesti pienenkin auton tai sähköauton perässä. Näin siitä huolimatta, että 544-kiloinen P17A on pari vuotta sitten yrityksen esittelemää ensimmäistä mallia noin 200 kiloa painavampi.

Polydropsin mukaan sen testissä Tesla Model 3 -sähköauto pääsi P17A-vaunu perässään yhdellä latauksella 394 kilometriä, Long Range -mallin kanssa 431 kilometriä – luonnollisesti Kalifornian otollisissa olosuhteissa.

Standardina vaunussa on asennettuna 2,4 kWh:n akusto, optiona on saatavissa 4,8 ja 12 kWh. Vakiona tuleva vaunun 260 watin aurinkopaneelijärjestelmä on päivitettävissä 520-wattiseen.

Lokinsiipiovilla varustettu Polydrops P17A on suunnattu 1–2 hengen reissuihin, joissa pitäisi yrityksen mukaan pärjätä omavaraisesti sähköjen puolesta järeimmän akkuvaihtoehdon kanssa jopa vajaan viikon ajan.

Uuteen malliin on lisätty muun muassa kunnon eristys sekä sähköä tarvitsevia mukavuuksia kuten lämmitys ja ilmastointi. Vaunuun on saatavissa myös keittiömoduuli, jossa on muun muassa pieni 20 litran jääkaappi, liesi ja pesuallas, mutta raikasvesisäiliön koko on vaivaiset 6 litraa.

Yhdysvalloissa Polydropsin vaunun hinta alkaa 25 000 dollarista eli noin 20 600 eurosta.

Kuvat: Polydrops