Kyllä minivaunustakin voi tehdä viihtyisän

Saksalainen 7even50 Camper -niminen yritys on ottanut retkeilykäyttöön soveltuvan uuden minivaununsa lähtökohdaksi tavallisen Humbaurin koppiperäkärryn. Sen pohjalle 7even50 on onnistunut rakentamaan sisältä varsin kodikkaan näköisen retkeilyvaunun. Ulkopuolelta vaunu on yhä pelkistetyn näköinen.

7even50 on pikkufirma, mutta peräkärryn toimittaja, 600 työntekijän perheyritys Humbaur ei. Humbaurin valikoimissa on noin 420 erilaista peräkärry- ja trailer-mallia, joita vuosittain valmistuu yhteensä noin 60 000 kappaletta.

7even50 tekee kahta mallia, jotka soveltuvat myös pienimpien henkilöautojen vedettäväksi B-luokan ajokortilla. Kalliimpi 7even50.One on valmiiksi paremmin varusteltu. 7even50.Two-malli jättää varustelun asiakkaan vapaavalintaiseksi tehtäväksi eikä siinä ole One-mallin tapaan mukana edes porta potti -tyyppistä siirreltävää wc-istuinta.

One-mallissa takana on minikeittiö, jossa on pesuallas, 1-liekkinen kaasuliesi, sähköllä toimiva 18 litran kompressorikylmälaukku sekä 12 litran raikas- ja harmaavesikanisterit.

Kummankin vaunumallin suurin sallittu kokonaispaino on 750 kilogrammaa – yrityksen nimi tulee tuosta painosta.

Vaunujen pituus on 3,75, leveys 1,76 ja korkeus 2 metriä. Sisällä leveyttä on 1,3 ja korkeutta 1,5 metriä. Näillä mitoilla vaunu ei siis sovellu ahtaanpaikankammoiselle, mutta toisaalta kesäkaudella hyvillä keleillä oleskellaan joka tapauksessa pääasiassa vaunun ulkopuolella.

Koppimaisuutta vähentää osaltaan 7even50 Camper -vaunujen seinässä oleva avattava 90 x 50 senttimetrin ikkuna sekä Dometic Mini Heki -kattoluukku, jotka tuovat myös jonkun verran valoisuutta led-sisävalojen ja -valonauhojen lisäksi.

7even50 Camperissä mahtuu makoilemisen ja nukkumisen lisäksi myös istumaan L-muotoisessa sohvassa, joksi sänky muuntuu hetkessä, sekä kokkailemaan minikeittiössä. Makuutilaa kahdelle on yhteensä 2 x 1,3 metriä.

Ja kuten nykyään alkaa olla yleistä, 7even50 Camper One on varustettu aurinkopaneelilla, jonka saa toki lisävarusteena myös pelkistetympään Two-malliin.

Kuvat ja lähde: 7even50 Camper