Laika esitteli integroidun huippumallin matkailuautojen valikoimaansa

Laika ei monen muun matkailuautovalmistajan tapaan puske runsaasti uusia malleja markkinoille joka vuosi. Laikan ideana on pikemminkin tehdä rauhassa ja harkitusti. Mallivuodelle 2024 Erwin Hymer Groupiin kuuluva italialainen Laika tuo myyntiin muun muassa uuden lippulaivan.

Vaikka kahden vuoden kehitystyön tuloksena syntynyt täysintegroitu Laika Kreos H 5190 on oikeasti uusi huippumalli, on se silti myös jatkumoa vuoden 2021 puoli-integroidulle Kreos-mallille. Se näkyy osin esimerkiksi sisustuksessa.

Fiat Ducaton (Heavy) pohjalta ponnistavassa Kreos-uutuudessa on 180 hevosvoimainen turbodiesel. Auton kokonaispituus on 789, leveys 232 ja korkeus 303 senttimetriä. Sisällä leveyttä on 218 ja korkeutta 205 senttimetriä.

Suuri panoraamatuulilasi on suunniteltu tarjoamaan maksimaalista näkyvyyttä. Näkyvyyttä parantaa myös A-pylväiden pienempi koko, mikä vähentää kuollutta kulmaa parantaen siten ajoturvallisuutta.

Kuljettajan ovi on monessa täysintegroidussa matkailuautossa yllättävän kapea, mutta uudessa Kreos-huippumallissa ovi näyttäisi olevan hieman leveämpi.

Laika Kreos H 5190 on tehty myös kylmiin olosuhteisiin. Autossa on kaksoislattia, ohjaamon sivuikkunoissa on kaksinkertaiset ikkunat ja seinissä paksut eristeet. Lämmöstä pitää huolen Alden vesikeskuslämmitysjärjestelmä. Äänieristystä on parannettu, myös moottorimelun osalta.

Katosta sähköisesti laskettava vuode on kooltaan 195×140 senttimetriä, joten nukkumismukavuutta ei ole tarjolla vain makuuhuoneen puolella. Siellä olevat kaksi 195×80 senttimetrin kokoista sänkyä voidaan muuntaa myös parivuoteeksi.

Keittiön varustukseen kuuluvat muun muassa kaasu-uuni, kolmeliekkinen liesi, kaksi pesuallasta ja 153 litran jääkaappi. Optiona saatavissa on astianpesukone.

Tallin mitat ovat 218x129x124,8 senttimetriä, joten sinne mahtuu mukavasti reissuvarusteita.

Lähde ja kuvat: Laika

Keskustelu

  1. Suihkutilan lattian ja seinäpintaa en arvosta. Sileä helpompi pitää puhtaana

    Kommentoitu 0 kertaa

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *