LMC tuo uuden alkovimallisen matkailuauton valikoimiinsa usean vuoden tauon jälkeen

Uusia alkovimalleja ei tule nykyään tarjolle takavuosien tahtiin. Saksan matkailuajoneuvoteollisuutta edustava CIVD arvioi, että alkovimallien osuus uusista Euroopassa ensirekisteröidyistä matkailuautoista on nykyään vain 3,4 prosenttia.

Koska perheille suunnattujen alkovimallien kysyntä on ollut suhteellisen laimeaa, valmistajat ovat keskittyneet muihin matkailuautotyyppeihin. LMC toi uuden alkovimallin edellisen kerran vuoden 2020 mallistoonsa.

Nyt uusi alkovimalli on taas vuosien tauon jälkeen tulossa myyntiin, ja ensiesittelyssä LMC Tourer A 690 G on parhaillaan CMT-messuilla Stuttgartissa. LMC uskoo mallin kiinnostavan myös matkailuajoneuvovuokraamoita. Uutuuden on tarkoitus tulla saataville ensi kesästä alkaen Citroen Jumper/Fiat Ducato-vaihtoehtoina.

LMC:n mukaan uutuudessa on keskitytty etenkin rakenteen keveyteen, jotta auto painon puolesta pystyy mahdollistamaan B-ajokortilla ajettavat kuuden henkilön reissut. Käytännössä LMC Tourer A 690 G soveltuu selvästi paremmin neljälle hengelle.

Takana olevassa poikittaisvuoteessa (2,08 x 1,43–1,20 m) on paikat kahdelle. Kaksi mahtuu nukkumaan myös alkovissa, jossa vuoteen koko on 2,13 x 1,40 metriä.

Tarvittaessa autossa mahtuu nukkumaan kuusi henkilöä, jos myös ruokailutila muunnetaan parivuoteeksi (1,84 x 1,43 m).

Ruokapöytään mahtuu luontevasti neljä henkilöä, mutta pöytää ja penkkejä voidaan laajentaa jatkeilla siten, että kuusi reissaajaa voi päästä yhtä aikaa ruokailemaan samaan pöytään.

Keittiön varustukseen kuuluvat muun muassa 3-liekkinen kaasuliesi, 131 litran kompressorijääkaappi, pesuallas ja runsaasti säilytystilaa.

Kuljettajan puolella keskellä autoa olevassa kylpyhuoneessa on vessan ja pesualtaan lisäksi erillinen verholla erotettava suihkutila.

Autossa on 100 litran tuorevesisäiliö. Vakiovarustukseen kuuluvat myös muun muassa Truma Combi 4D -diesellämmitin, peruutuskamera, 95 Ah:n AGM-akku sekä viides ja kuudes turvavyöllinen istuin (ei ajosuuntaan päin).

LMC Tourer A 690 G:n takatalliin saa lastata korkeintaan 250 kilon kuorman. Auton kokonaispaino on 3,5 tonnia, kokonaispituus on 6,99, leveys 2,32 ja korkeus 3,05 metriä.

Kuvat: LMC

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *